A spanyolországi Bilbao városában zajló kontinensbajnokságon férfi és női válogatottunk is bejutott a legjobb nyolc közé.

Sok egykori és jelenlegi teniszező, beachtennis-játékos szerepelt a magyar együttesben.

Kerekes Péter szövetségi elnök értékelte a bravúros teljesítményt.

Nemcsek Norbert és Borsos Gábor

 

(tenisz-palya.hu) * Lezárult a verseny a magyar csapat számára a bilbaói padel Európa-bajnokságon – méghozzá hatalmas sikerrel. A fiatal magyar padel sport most vett részt először teljes férfi és női válogatottal európai versenyen, ahol Európa top 14 nemzete mérte össze az erejét párosban és csapatban. Az eredmény magáért beszél, hiszen női és a férfi csapatunk egyaránt bejutott Európa legjobb nyolc válogatottja közé!

A legjobb 16 között a Bíró André, Borsos Gábor, Dankó Dorian, Schmidt-Bohn Zsombor, Urvölgyi Marci, Szakács Olivér, Nemcsek Norbert felállásban pályára lépő magyarok Imre László vezető edző felügyelete mellett 2-1 arányban verték az osztrák csapatot majd másnap a nyolc között a baszk válogatottól 3-0 arányban vereséget szenvedtek.

A páros versenyben Borsos Gábor és Nemcsek Norbert szintén negyeddöntőbe jutottak, ahol az első kiemelt Miguel Olivera, Vasco Pascal párostól kaptak ki.

A nőknél Juhász Pálma, Erdélyi Mónika, Kovács Anikó, Hole Sandy, Noa Haddad, Varga Yvette, Borbély Rita, Andrejszki Dóra felállásban felálló női csapat először 2-1-re verte a legjobb 16 között a finneket, majd csak a nyolc között szenvedett 2-1-s vereséget a svájciaktól.

Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke a következőt nyilatkozta az eseményről:
- Három év kemény munkája van ebben a sikerben, melynek eredményeként Magyarország felzárkózott a nemzetközi középmezőnybe. Még nagyobb öröm, hogy nemcsak a lányok, hanem a fiúk is bejutottak a legjobb nyolcba, és csak nagy csatában kaptak ki. Nyertünk moldáv, finn, osztrák é  s horvát csapatok és párok ellen. De nem állunk meg: a következő állomás a novemberi veterán Európa-bajnokság, ahol szintén indulnak a magyarok.

 

hole 2021Noa Haddad és Hole Sandy a magyar-finn meccsen

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső