Nyomtatás

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség negyedik alkalommal hirdeti meg az eseményt, melynek célja a figyelemfelkeltés az értelmi fogyatékkal élők sportjára és az integrált sport népszerűsítése. Az eseményen több olyan program várja az értelmi fogyatékossággal élő sportolókat, edzőiket, vendégeiket, amelyen a teniszsport mutatkozik be a résztvevő vendégek előtt.

A délelőtti bemutatókat követően délután 120 perces ingyenes teniszoktatói szemináriumot tartanak azoknak a gyógypedagógus kollégáknak, akik szívesen megismerkednek a tenisz oktatás alapjaival és örömmel adják tovább a tanultakat speciális sportolóiknak. Oktatói praktikákat, teniszedzői alapelveket tanítanak a Balázs Testvérek Tenisziskola szakedzői.

A fővárosi Golden Ace egész napos rendezvénye sok érdekességet kínál.

Nagy sikere volt a legutóbbi tanfolyamnak - Fotó: Facebook

Délelőtt 10 órakor dr. Szabó Tünde Sportért felelős államtitkár nyitja meg a Európai Speciális Olimpiai Tenisz Nap egész napos rendezvényét.

Lesz úgynevezett egyesített párosverseny, melynek során híres sportolók, előadóművészek 1-1 speciális olimpikonnal párban versengenek. A meghívottak között ott lesz Fábián László, olimpiai bajnok, a MOB Sportigazgatója, Harsányi Levente televíziós műsorvezető, Kovácsovics Fruzsina előadóművész, zeneszerző, Köves Gábor, a férfi tenisz válogatott szövetségi kapitánya, Kucsera Gábor világbajnok kajakozó, Marosi Katalin korábbi válogatott teniszező, Mérai Katalin színművész, a Barátok közt „Julija”, Rakonczai Viktor előadóművész, zeneszerző, Somogyi Dia televíziós műsorvezető, sportriporter, St. Martin előadóművész, zeneszerző, Szuper Levente korábbi válogatott jégkorongozó és Titz Dániel Valóság Show nyertes tévés személyiség.

Megismerhetnek a résztvevők a Young Athlets (Kölyök Sportoló) program részleteivel, a Play and Stay rendszerű versenyekkel.

Délután fél kettőtől pedig edzői továbbképző tanfolyamot tartanak a fogyatékkal élő teniszezőkkel foglalkozó edzőknek.

Sebestyén Kata, az esemény szervezője elmondta, hogy a tanfolyam végén az edzők oklevelet, s kezdők oktatására használható 10 darabos labdacsomagot kapnak.

A szemináriumra jelentkezni lehet: sebestyén.kata@msosz.hu címen.

A szeminárium időpontja: 2017. március 7. kedd 13:30 – 15:30

Helyszín: Golden Ace Tennis Club, 1181 Budapest, Szélmalom u. 33.

FaLang translation system by Faboba