Nyomtatás

A világelső Angelique Kerberhez hasonlóan Babos Tímea is későn érő típus Szeles Mónika szerint, aki a Magyar Tenisz Napjának díszvendégeként érkezett Budapestre.

A vajdasági Újvidéken született, pályafutásának nagy sikereit amerikai színekben elért, egy évtizede a magyar állampolgárságot is felvett kilencszeres Grand Slam győztes, egykori világelső Mónika adhatta át a 23 esztendős Babos Tímeának a fővárosi BOK csarnokban rendezett Hungarian Ladies Open WTA torna első helyezettjének járó trófeát.

Igazán elismerő szavakkal méltatta a magyar bajnoknőt, s nagy jövőt jósolt neki.

Babos Tímea, Szeles Mónika és Lucie Safarova - Fotó: MTSZ

- Timi jól választott edzőt, remekül tudnak együttműködni, és én úgy látom, hogy később fog pályája csúcsára felérni, akárcsak Kerber, aki 28 évesen nyert Grand Slameket és lett első a világranglistán. Ha Timi megy tovább előre, megtalálja az egyensúlyt az életében, és emellett tudja kezelni a hírnévvel együtt járó dolgokat is, akkor nagyon messzire juthat - mondta Szeles Mónika.

A torna vasárnapi döntőjében Babos (WTA 33.) szetthátrányból fordítva 2 óra 20 perc alatt győzte a másodikként rangsorolt cseh Lucie Safarovát. A magyar teniszező pályája második WTA-Tour sikerét érte el – előzőleg 2012-ben Monterreyben diadalmaskodott -, olyan vetélytárs ellen nyert, akit eddigi két összecsapásuk során még nem sikerült legyőznie.

A 2015-ös Roland Garros finalistája most is a „tradícióknak” megfelelően kezdett, s az első játszmát a tie break során nyerte. A csaknem kétezres publikum biztatása nem lankadt, miként Babos akaratereje sem, így 1 óra 39 perc elteltével már egyenlő volt a játszmák állása.

Jöhetett a mindent eldöntő játszma, melyben 2:2 után Timi került brékelőnybe, s 5:2-nél a meccsért szerválhatott. Ekkor még nem sikerült megnyernie a gémet, csakhogy 5:3, 30-40-nél meccslabdához jutott. S ez már tornagyőzelmet hozott!

- Elképesztő volt ez a hét, köszönöm a bíztatást, a magyar közönség nélkül sokkal nehezebb lett volna. Rosszul indult ez az év, meccset sem nyertem még WTA-versenyen, s most olyan helyszínen tudtam zsinórban ötször is mérkőzést, s ezzel egyben tornát is nyerni, ahol Budapest neve van a pályára felfestve. Természetesen gratulálok Lucie-nek, megtiszteltetés volt ellene játszani, fantasztikus játékos.

Döntők.

Egyes:
Babos Tímea(1.) - Lucie Safarova (cseh, 2.) 6:7(4), 6:4, 6:3
Páros:
Hszieh szu-vej, Okszana Kalasnyikova (tajvani, grúz, 4.) - Arina Rodionova, Galina Voszkobojeva (ausztrál, kazah) 6:3, 4:6, 10-4 

FaLang translation system by Faboba