A páros mérkőzések lejátszása nélkül védte meg bajnoki címét az MTK Budapest női Szuper Liga-csapata, a székesfehérvári Kiskút TK-t megelőzve.

Az első négy helyezett együttes csapatkapitánya elégedetten és boldogan nyilatkozott honlapunknak.

Gálfi Dalma és Bondár Anna a Szuper Liga fontosságán túl, saját egyéni céljáról is beszélt.

Együtt a dobogósok

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu/MTSZ) * A mogyoródi Open Teniszvölgy jól felkészített pályáin, kellemes környezetben megrendezett CSB-fináléban ezúttal a tavalyi harmadik helyezett Fehérvár Kiskút TC volt az ellenfele az ismét győzelmi babérokra törő kék-fehér fővárosi együttesnek. De mi mást is tűzhettek volna ki célul egy olyan felállásban, amelyben a WTA világranglistán már a legjobb 200-ban rangsorolt teniszezők vállalták a játékot, Gálfi Dalma (WTA 152.) Jani Réka (WTA 191.) és Bondár Anna (WTA 199.) személyében. Gálfi és Bondár ráadásul egyenesen a karlsruhei 125 ezer dollár összdíjazású tornáról érkezett, ahol mindketten a legjobb nyolc közé jutottak. Jani az első körben búcsúzott, így ő már szombaton is sokat tett klubjáért azzal, hogy legyőzte a szegediek fiatalját, Drahota-Szabó Dorkát.

Homonnay Géza szakosztályelnökkel úgy döntöttünk, hogy a csapatverseny fontossága ellenére megadjuk a lányoknak a nemzetközi versenyzés lehetőségét, gondolok itt Gálfi Dalmára, Jani Rékára és Bondár Annára, hiszen az utóbbi időben mindhárman nagyon szép eredményeket értek el – indokolta az MTK csapatösszeállítását a kapitány, Jancsó Miklós. – Mivel a lebonyolítás úgy alakult, hogy ez a hétvége lesz a legfontosabb, az alapszakaszban lehetőséget adtunk a többieknek is. Szerencsére olyan erős és népes csapatunk van, hogy ezt nyugodt szívvel megtehettük. Dalma és Anna sajnos a nyolc között esett ki, így végül a legfontosabb pillanatban a rendelkezésünkre tudtak állni. Ez nagyon szép gesztus, de számomra azért az ő egyéni karrierjük a legfontosabb, ezért örültünk volna, ha valamelyikük elődöntőt, döntőt játszik, esetleg megnyeri a tornát. Nem így történt, s ennek köszönhetően szombaton és vasárnap egyaránt elég simán tudtunk nyerni.

 

noi szuperliga mtk 2021Az MTK aranylányai

Az aranymeccset Gálfi Dalma kezdte Fárbás Réka ellen, aki az első szettben remekül helytállt az idei US Openen a kvalifikációból a főtáblára feljutó MTK-s ellen.

− Egy szettre voltam jó – jegyezte meg tréfásan a 6:4, 6:0-as Gálfi győzelmet hozó találkozó után a Fehérvár Kiskút TK első játékosa. – Úgy érzem, nagyon jól játszottam, szinte minden összejött. De mindig is szerettem jók ellen pályára lépni, s bevallom nem emlékszem, hogy valaha is megmérkőztünk volna Dalmával. Valahogy mindig más utakra sodort az élet. Bukta Ági ellen viszont gyakran játszottam, és mindig kikaptam tőle. Az alapszakaszban, most sikerült először megvernem. Ellene is jól ment a játék, igaz egy nagyon szerencsés ponttal fejeztem be a meccs tie-breaket. Örülünk az ezüstéremnek és a teljesítményemmel is elégedett vagyok.

− Nyilván teljesen más itthon játszani, mint Amerikában egy Grand Slam-torna főtábláján, de egy szoros első szett után azért ma is sikerült összekapnom magam – magyarázta a döcögősen induló találkozót Gálfi Dalma. – Nagyon sokat köszönhetek Homonnay Gézának és az MTK-nak, amit én minden esztendőben a Szuper Liga-részvétellel hálálok meg. Ezért fontos számomra, hogy itt legyek és játsszak az egyesületemért.

A 23 éves balatonfüredi teniszező nem tagadta, hogy a mai napig igen jó érzések vannak benne a US Openen való szerepléséről, és felnőtt karrierje eddigi legnagyobb sikereként értékeli a főtáblás indulás jogát. Ám korántsem szeretne itt leragadni, és arra törekszik, hogy a jövőben felülmúlja ezt a teljesítményt. Úgy érzi, nagyon jó úton jár, folyamatosan 100 körüli játékosokkal játszik, akiket meg is tud verni. Az elmúlt időszak pedig ezt tökéletesen bizonyítja.

A második meccsen Bondár Anna mindössze két játékot engedélyezett a 16 esztendős Dankó Vanesának, aki egyetlen vendégjátékosként erősítette a fehérvári együttest. Ennek pedig jó oka volt, a csapat kapitánya, Fehér Tamás szerint.

− Tavaly úgy döntöttünk sok-sok év után, hogy a klubhoz erősebben kötődő játékosokkal lépünk pályára, ezért közös megegyezéssel elengedtük az Udvardy testvéreket és Bondár Annát, és nagyon fiatal átlagéletkorú, tehetséges és nálunk nevelkedő fiatalokkal álltunk fel. Valamint Halász Klaudiával, aki a legnagyobb örömömre nagyszerűen irányítja a pálya szélén a csapattársakat. Az ő tapasztalatára mindig nagy szükségünk van, ráadásul a lányok igénylik is a jelenlétét. Gratulálok az MTK megérdemelt győzelméhez, nagyon boldogok vagyunk a második hellyel. Ezüstérmet szerettünk volna és megcsináltuk! – összegezte a fehérvári reményeket Fehér Tamás.

A már említett Bondár Anna ugyan vendégjátékosként szerepelt az MTK-ban, de mindig is nagyon szeretett csapatban játszani, és ez az idén is remek élményt adott neki.

− Az utolsó pillanatban dőlt csak el, hogy számítanak rám a fővárosiak, s nagyon remélem nincs harag a két csapat között miattam – viccelődött győztes mérkőzése után Bondár Anna, aki Karlsruhéban top 100-ast vert Anna Karolina Schmiedlova személyében, s hétfőtől várhatóan jó pár helyet javít a saját helyezésén is. – Az utolsó pár hónap nagyon jól sikerült, boldog vagyok, hogy visszakerültem a kétszázasok közé. Az idei évre ez volt az egyik célom, s már most teljesítettem. Persze ez nem lehet végállomás, egyre jobban szeretném a százötvenet, majd pedig a százat is megközelíteni. Sokat segített, hogy az első kétszázötvenes WTA-tornán a selejtezőből a nyolc közé jutottam, ez nagy lendületet adott a további versenyekhez. Az önbizalmamat pedig folyamatosan építik a győzelmek, különösen a jó játékosok elleniek.

Az MTK részéről Nagy Adrienn és Molnár Kitti is hozta a kötelezőt, az örömét egyre inkább az edzősködésben megtaláló Bukta Ágnes viszont az elvesztett első szett után feladta meccsét Kántor Anna ellen. A 27 éves játékos idén nyáron már Gálfi Dalmát kísérte mérkőzésről mérkőzésre, tornáról tornára, s hiába töltötte mindennapjait a teniszpályákon, gyakorlásra szinte semmi ideje nem maradt. A találkozó sorsa azonban az ő veresége ellenére is eldőlt a fővárosi egyesület javára.

A harmadik helyért vívott találkozón a szegediek gyorsan vezetéshez jutottak Drahota-Szabó Dorka révén, ám a második és harmadik pályán hatalmas küzdelem alakult ki. Fenyves Gréta és Lehoczky Anna egyaránt meccs tie-breakben győzte le budaörsi ellenfelét, majd Barzó Lilla sima győzelmével a bronzérmet is megszerezték.

− Sajnos nem tudtunk teljes létszámmal kiállni ezen a hétvégén, ezért kérvényeznünk kellett, hogy négy játékossal is nekivághassunk a helyosztóknak – beszélt nehézségeikről Hajnal István, a Szegedi Tudományegyetem–Sportmánia kapitánya. – Sajnos egy koronavírusos megbetegedés, valamint egy sérülés miatt megfogyatkozott a csapatunk, Udvardy Panna pedig olyan remekül menetelt egy huszonötezer dolláros tornán, hogy egyszerűen nem ért haza. Ma játszotta a döntőt, amit szerencsére meg is nyert. Nagyon nagy hátrányból indultunk, ennek ellenére úgy érzem kihoztuk magunkból a maximumot és boldogan megyünk haza a bronzéremmel. Én egyébként is úgy gondolom, hogy az utánpótláskorúaknak kell minél több lehetőséget adni, s erre a csapatunk volt a legjobb példa, hiszen a legidősebb játékosunk is csupán huszonöt éves, a többiek pedig szinte juniorok. Ha ki tudtuk volna egészíteni a csapatunkat néhány profival, akkor persze komolyabb eredményt is el tudtunk volna érni, ám ahogy mondtam, maximumot nyújtottunk és ez a legfontosabb. A fiataloknak pedig sok-sok tapasztalatot hozott a Szuper Liga.

 

noi szuperliga budaors 2021A budaörsiek végeztek a negyedik helyen

 

A Budaörsi SC csapatának kapitánya, Komáromi Gábor saját lányainak gratulált elsőként, mert úgy gondolja, hogy a negyedik hellyel messze túlteljesítették eredeti célkitűzésüket:

− A bentmaradás reményében vágtunk neki az idei Szuper Liga küzdelmeinek, ám hatalmas csatában végül a legjobb négy közé kerültünk. Ennek borzasztóan örültünk, és végül a harmadik hely sorsa is nagyon kevésen múlott. De talán nem is ez a legfontosabb. Mi valóban egységes csapatot alkotunk, és erre még a helyezésnél is büszkébb vagyok!

A 2021-es esztendő női Szuper Liga csapatbajnokság helyezettjeinek Bardóczky Kornél korábbi Davis Kupa-játékos, az MTSZ fejlesztési igazgatója, Nyírő László versenybíró, valamint Hoffmann Károly, az Open Teniszvölgy képviselője adta át a díjakat és az ajándékokat.

Aranymeccs
MTK - Kiskút 4-1
Gálfi Dalma - Fárbás Réka 6:4 6:0
Bondár Anna - Dankó Vanesa 6:2 6:0
Nagy Adrienn - Badics Milla 6:2 7:5
Bukta Ágnes - Kántor Anna 6:7, feladta
Molnár Kitti - Szabó Lora 6:1 6:1
A párosokat nem játszották le.

A bajnokcsapat: Gálfi Dalma, Jani Réka, Bondár Anna, Nagy Adrienn, Bukta Ágnes, Molnár Kitti, Wiandt Viktória, Kószó Petra, Bodó Blanka, Békefi Bianka, Pecaut Amanda, Stumpf Alíz, Tóth Kata, Rágyánszki Virág - csapatkapitány: Jancsó Miklós, Nagy Zoltán

Bronzmérkőzés
SZTE Sportmánia - Budaörs SC 4-1
Drahota-Szabó Dorka - Müller Nikoletta 6:0, 6:1
Fenyves Gréta - Jánosi Luca 4:6, 7:6, 10-6
Lehoczky Anna - Toronyi Dominika 4:6, 6:3, 10-5
Barzó Lilla - Keresztes Paloma 6:2,6:2
Habler Henrietta (Budaörs) játék nélkül nyert
A párosokat nem játszották le.

Bentmaradási osztályozó
Fortuna SE – DEAC 4-3
De Paola Viviana – Matkó Réka 0:6, 1:6
Lay Kinga – Aranyi Ágnes 2:6, 2:6
Mirák Brigitta – Punyi Anna 7:5, 7:6
Németh Kitti – Almási Kitti 6:0, 6:0
Papp Nóra – Varga Beáta 6:3, 6:0
Németh Kitti, Papp Nóra – Matkó Réka, Aranyi Ágnes 3:6, 2:6
De Paola Viviana, Mirák Brigitta – Punyi Anna, Bágyi Kinga 6:2, 6:2

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső