Nyomtatás

A fővárosiak már az egyesek után finalisták voltak a tartalékos szegediek elleni elődöntőben, a másik ágon a Kiskút-Budaörs összecsapás 3-2-ről indult a párosok csatáira, ahol mindkét mérkőzést a fehérváriak nyerték.

Vasárnap 11 órakor Mogyoródon MTK-Kiskút aranymeccs lesz.

A Kiskút TK együttese - Fotó: Facebook

 

(tenisz-palya.hu/MTSZ) * A mogyoródi Open Teniszvölgy szép sporttelepe ad otthont az idén a női tenisz Szuper Liga Final Four küzdelmeinek. Szombaton a két elődöntőt rendezték, a nyertesek vasárnap 11 órától az elsőségért mérkőznek, míg a vesztesek ugyanekkor a bronzmérkőzésen csatáznak.

A két elődöntő közül az MTK-SZTE Sportmánia összecsapás ígérte a nagyobb küzdelmet, a csoportmeccsek során a vetélytársak azt számolgatták, miként kerülhető ell, a szegedi társulat az elődöntőben. Nos, végül úgy alakult, hogy a Covid és a játékosok nemzetközi szereplése felülírta a várakozásokat - a Sportmánia csak a szövetség egyedi engedélyével - mindössze négy játékossal tudott pályára lépni.

Ott aztán az éljátékosok csatája drámai harcot hozott: Jani Réka (MTK) szetthátrányból egyenlített, s aztán a maratoni szuper tie break során úgy nyert, hogy közben Drahota-Szabó Dorkának két meccslabdája is volt (3:6, 6:1, 13-11). A másik három pályán jóval simább győzelmeket könyvelhettek el a fővárosiak, Bondár Anna, Nagy Adrienn és Molnár Kitti is könnyedén nyert Bartha Panna, Fenyves Gréta és Lehoczky Anna ellen, a fővárosi Kószó Petrának nem jutott ellenfél, így 5-0 volt az eredmény az MTK javára az egyesek után, s a párosokat már le sem játszották.

 

mtk copy copyAz MTK szombaton szerepelt négyese

 

Vasárnapra tovább erősödhet a sokszoros bajnok MTK, hiszen a karlsruhei WTA-verseny nyolcaddöntőjéig jutott, ám ott búcsúzó Gálfi Dalma már a mogyoródi klubház teraszáról figyelte a társak elődöntős szereplését, s vélhetően a vasárnapi aranymeccsen ő is ott lesz a csapatban.

Az ellenfél a nagy vetélytárs Kiskút TK, miután a fehérváriak a várakozásnak megfelelően, ha nem is könnyedén, de túljutottak a Budaör elleni elődöntőn. Az egyesek után a Kiskút 3-2-re vezetett, itt tehát szükség volt a párosokra, hogy tisztázódjon a továbbjutó kiléte. Mindkét párost a Kiskút nyerte, így bejutott a fináléba.

Elődöntők
MTK - SZTE Sportmánia Szeged 5-0
Jani Réka - Drahota-Szabó Dorka 3:6, 6:1, 13-11
Bondár Anna - Bartha Panna 6:0, 6:1
Nagy Adrienn - Fenyves Gréta 6:3, 6:0
Molnár Kitti - Lehoczky Anna 6:0, 6:1
Az MTK 5. játékosa, Kószó Petra játék nélkül nyert.

Kiskút Fehérvár TK - Budaörs SC 5-2
Fárbás Réka - Jánosi Luca 3:6, 6:4, 8-10
Dankó Vanesa - Toronyi Dominika 6:1, 7:5
Badics Mila - Semperger Ivett 1:6, 2:6
Kántor Anna - Keresztes Paloma 6:1, 7:6(5)
Nagy-Békési Bíborka - Habler Henrietta 6:3, 7:5
Fárbás, Dankó - Jánosi, Müller 6:2, 6:4
Badics, Kántor - Semperger, Habler 6:0, 7:6

A Szuper Ligában maradásért a két csoportharmadik gárda, a Fortuna SE és az újonc DEAC csatázik vasárnap 11 órától a fővárosi csapat otthonában, a Gyökér utcai pályákon.

FaLang translation system by Faboba