Véget ért a három részre osztott (Young Seniors, Seniors, Super Seniors) szenior világbajnokság első felvonása, ahol az 50-55-60 éves korcsoportok mérették meg magukat. A horvátországi Umagban csapatban helyt álltak, egyéniben remekeltek a magyarok: Szerencsésné Miltényi Éva és Szekrényes Zsolt vegyespárosa világbajnok lett, s további három érem is került játékosaink nyakába.

Szekrényes Zsolt, Szerencsésné Miltényi Éva, Eke László, Kováts Zsolt, Bogárné Szabó Éva és Sákovics Péter

 

(tenisz-palya.hu/MTSZ) * Az Umagban megrendezett világbajnokság első hetében a csapatok csaptak össze, ahol a Magyar Tenisz Szövetség támogatásának köszönhetően először álhatott rajthoz szervezett formában hazai delegáció. A hat korcsportból (3 női, 3 férfi) ötben indított is csapatot a Szenior Tenisz Szövetség.

Huszonhét nemzet képviseletében 103 csapat indult, összesen több mint négyszáz teniszező szerepelt a csapat világbajnokságon.

Válogatott együtteseink becsülettel helyt álltak a több volt Davis Kupa, illetve Fed Kupa játékost is felvonultató mezőnyben. A verseny színvonalát igen jól példázza, hogy a volt top 10-es Cserkaszovot soraiban tudó orosz válogatott csak a 4. helyen tudott végezni korcsoportjában.

Eredmények:
Nők
W50
1. Németország
2. Franciaország
2. Ausztria
Magyarország - 5 fordulóból 3 győzelem (14. hely)
W55
1. Németország
2. Spanyolország
3. Franciaország
W60
1. Németország
2. USA
3. Franciaország
Magyarország - 4 fordulóból 2 győzelem (7. hely)

Férfiak
M50
1. Franciaország
2. Hollandia
3. Spanyolország
Magyarország - 6 fordulóból 2 győzelem (16. hely)
M55
1. Hollandia
2. Spanyolország
3. Franciaország
Magyarország - 5 fordulóból 2 győzelem (16. hely)
M60
1. Franciaország
2. Ausztria
3. Spanyolország
Magyarország - 4 fordulóból 3 győzelem (8. hely)

*

 

vb

 

A csapat vébé küzdelmeit követte az egyéni világbajnokság, ahol játékosaink végre „bearanyozták” a szívünket. Bár az egyéni küzdelmek mezőnye nem fedi teljesen a csapatverseny szereplőnek sorát, itt is voltak „nagyágyúk” bőven.

Legeredményesebben a XD60 versenyszámban induló vegyes párosaink szerepeltek, akik az alsó és felső ágon szépen letisztították a táblát és így a döntőt egymás ellen játszhatták.

Az aranyérmet a Szerencsésné Miltényi Éva, Szekrényes Zsolt kettős nyerte, míg az ezüstérmet az Európa-bajnok Bogárné Szabó Éva, Sákovics Péter páros vehette át. A mérkőzés talán a világbajnokság legkiélezettebb csatáját hozta, az aranyérem sorsáról meccs ti-break döntött, amit  14-12-re a Miltényi, Szekrényes duó nyert. 

A bronzérmeinket Turi Zsuzsannának, illetve az Eke László, Kováts Zsolt párosnak köszönhetjük. Turi a csapatban világbajnoki címet nyert német Ellen Neumann oldalán lett harmadik a WD 60 kategóriában, az első kiemelt amerikai Fran Chandler, Susan Wright párossal szemben maradtak alul az elődöntőben. Az Eke, Kováts duót szintén csak az első kiemelt páros tudta megállítani 6:1, 6:4 arányban, ami még így is kitűnő eredménynek számít, mert nem más állt a háló túloldalán, mint a nyolcszoros páros Grand Slam-győztes svéd Anders Järryd az amerikai Thomas Coulton partnereként. Az MD 55 korcsoportban végső győzelmet is megszerző kettőst a magyar páros tudta a legjobban megszorítani.   

 

turi zsuzsanna 2021Turi Zsuzsi német partner oldalán lett bronzérmes női párosban

    

           

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső