- Hihetetlen, hogy itt, Budapesten tört meg a jég, és elkezdtem mérkőzéseket nyerni ... - mondta könnyeivel küszködve Timi a győztes elődöntő után. Vasárnap délután tehát, akárcsak két hete a férfiak Challenger tornáján, ismét lesz kinek drukkolnia a hazai közönségnek. Akkor Fucsovics Marcinak nem sikerült valóra váltania álmait - reméljük, most Babos Tímea érvényesíti a papírformát.

Az 1. kiemelt döntőzik a rangsor 2. helyezettje ellen. Minden tornarendező erre vágyik, hiszen ez az igazán közönségcsalogató meccs. Hát még ha hozzátesszük: hazai játékos a finálé egyik szereplője!

Irány a BOK-csarnok, párosdöntő 11-kor, a Babos-Safarova aranymeccs 13 órától!

Álomdöntő Budapesten: Babos Tímea és Lucie Safarova - Fotó: MTSZ


Az 1. helyen kiemelt Babos Tímea a vártnál simább mérkőzésen jutott be a fináléba egyesben a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornán, a páros elődöntőtől viszont partnerének, Lucie Safarovának a lábsérülése sérülése miatt visszaléptek.

Érdekes lesz a vasárnapi egyéni döntő, hiszen a cseh világklasszis ott is érdekelt - vélhetően ezért akarta "pihentetni" lábát, s a partner Babos ehhez sportszerűen hozzájárult. Így a szombat esti páros elődöntő elmaradt, a Rodionova, Voszkobojeva (ausztrál, kazah) kettős játék nélkül jutott a fináléba.

Ami az egyéni elődöntőket illeti: a 2. kiemelt Safarova 6:4, 6:3-ra nyert a német Witthöft ellen.

A másik ágon a világranglistán 33. Babos Tímea a verseny 3. kiemeltje, a német Julia Görges (56.) ellen játszotte, akivel párosban sok csatát vívtak már partnerként, de egyesben még sosem találkoztak. A 28 esztendős német az első játszma hajrájáig tartotta magát, Babos 5:4-es vezetésénél szettlabdát is hárított, 6:5-nél már nem tudta megismételni, így 56 perc alatt Babosé lett a nyitószett (7:5).

A magyar játékos a második játszmában ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta: rögtön elvette Görges adogatását. A német megroppanni látszott, egyre többet rontott, és néhány perc múlva ismét elbukta a szerváját. Babos 5:0-as vezetésénél jött Görges becsületgémje, majd Timi "kiszerválta" a meccset, s 1 óra 22 perc alatt nyert.

- Élmény volt hazai közönség előtt döntőbe jutni, köszönöm mindenkinek, most a könnyeimmel küszködök - mondta a győzelem után. - Az elején gondjaim voltak a szervái fogadásával, de összeszedtem magam, agresszíven játszottam, és onnantól már én uraltam a meccset. Olyan csodálatos, hogy a rossz évkezdés után éppen a hazai versenyen, Budapesten tört meg a jég, és elkezdtem mérkőzéseket nyerni.

Babos ellenfele a vasárnap 13 órakor kezdődő fináléban a másodikként rangsorolt Lucie Safarova (47.) lesz, akitől kikapott eddigi két találkozójukon.

- Lucie ellen rá kell éreznem a ritörnökre, nem egyszerű fogadni a balkezes szerváit, de eleget láttam már játszani, és tudom, hogy mik a gyenge pontjai. Mindkét eddigi meccsünk szoros volt, de ha úgy szerválok, mint az elődöntőben, akkor sok bajt tudok okozni neki - latolgatta a döntő esélyeit Timi.

Elődöntők:
Babos (1.) -Görges (német, 3.) 7:5, 6:1
Safarova (cseh, 2.) - Witthöft (német) 6:4, 6:3

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső