Teniszpartner.hu és Alfa TI győzelemmel zárult a korosztályos csapat ob a Park Teniszklubban.

Az egyhetes sorozat legszínvonalasabb találkozóját vívta egymás ellen az Alfa és a Római Teniszakadémia U12-es leánycsapata.

A legtöbb érmet, szám szerint négyet a Tenisz Műhely nyerte.

Az U12 leány ob helyezettjei

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu/MTSZ) * A lehető legizgalmasabb körülmények között búcsúzott a Park Teniszklubtól az idei korosztályos csapat országos bajnokság, hiszen az U12-es leányok mezőnyében az arany és a bronzmeccsen egyaránt a párosok döntöttek, s nem is akárhogyan. Az elsőségért mérkőző Alfa Tenisziskola és a Római Teniszakadémia találkozóján hat játéknyi különbséggel vágott neki a párosoknak a két csapat, s a Kálmán Luca, Mihálka Anna duónak pontosan 6:3,6:3-ra kellett volna nyernie a Fehér Lola, György Sára kettős ellen ahhoz, hogy kiegyenlítsen, s az elsőségről egy végső tízes tiebreak döntsön.

Az augusztus elején Pécsett páros ob-t nyert Kálmán, Mihálka kettős pedig hajszál pontosan teljesítette a tervet és 6:3, 6:3-ra hozta a meccset, majd 10-7-re a tiebreaket. Ráadásul éppen az ellen a Fehér, György kettős ellen, akit az országos bajnokság döntőjében 6:1, 6:2-re vert néhány héttel ezelőtt.

Kicsit korábban, az egyesek is izgalmasan alakultak, hiszen miután Kálmán Luca 6:1, 6:3-ra verte Fehér Lolát, a másik két pályán éppen fordított eredmény született és a Bebto Teamhez tartozó György Sára és Kovács Emese egyaránt győzni tudott, Mihálka Anna, illetve Szabó Flóra ellen.

− Nemcsak a páros, de az egész találkozó az ob legszínvonalasabb mérkőzése volt, amiért mindkét csapat játékosait elismerés illeti – jelentette ki a mérkőzés után Kisantal Péter, a férfi szakág utánpótlásért felelős edzője, aki az ob minden napján kilátogatott a Feneketlen tóhoz, s nemcsak a fiú, de a leánymeccseket is érdeklődéssel nézte. Köztük az Alfa TI – Római TA leány U12-es döntőt, amelyet mindenki szívesen követett, hiszen az izgalmakon túl remek labdameneteket is lehetett látni.

– Egyértelműen a magyar tenisz fejlődését szolgálják az ilyen kiélezett meccsek, nagyon jó volt látni, hogy egyik csapat sem adta fel, mindkettő számára a győzelem volt a cél. A tét pedig nemhogy összenyomta volna a játékosokat, hanem éppen ellenkezőleg, mindegyikből a rejtett tartalékokat hozta ki. Szebben nem is zárulhatott volna az ob.

A nagy ünneplés azonban elmaradt, a döntő résztvevői fáradtságtól elcsigázva hagyták el a pályát a közel négyórásra nyúlt maratoni küzdelem után. A győztes Kálmán Luca, Mihálka Anna, Szabó Flóra trió honlapunknak boldogan, mégis nagyon visszafogottan nyilatkozott:

− Számítottunk arra, hogy nagyon szoros meccs lesz, de ilyen izgalmakra azért nem gondoltunk. Igazából győzni szerettünk volna, s azt hittük, könnyebb meccs lesz. A párosunk nagyon összeszokott duó, a végén ennek igen nagy jelentősége lett, s nagy része volt a győzelemben. De az is fontos, hogy összetartó a csapat vagyunk, a pályán és azon kívül egyaránt, így a meccsek alatt folyamatosan bíztatjuk, támogatjuk egymást. De ma a kitartás is sokat számított, ebben biztosan mi voltunk a jobbak.

Az Alfa TI vezetőedzője, Mihálka Attila értékelésében a Budapest-bajnokságot idézte fel, amelyen szintén nagyon szoros meccset játszott egymás ellen a két csapat. A mostani izgalmas számolgatást szerinte végül Mihálka Anna elveszített egyese okozta:

− A mai napból azt hiszem a maximumot hoztuk ki, Anna meccsét követően lett éles a helyzet. A meccs tiebreakben már nyugodt voltam, tudtam, hogy a lányok nyerni fognak. Ám addig azért izgultam, hogy hat gémnél többet semmiképpen se veszítsenek. Azt hiszem ma kicsit figyelmetlenebbek voltak a szokásosnál, és a No-Ad helyzetek is szerencsétlenül alakultak, hiszen ötből négyet buktunk el. Mindezek ellenére megérdemeltnek tartom a győzelmet, amelyért öt éve keményen dolgozunk, a bajnoki cím ennek a jól szervezett szakmai munkának a gyümölcse. Stabilitásban és sebességben kell még fejlődniük a lányoknak, a nemzetközi mezőnyben szerzett tapasztalatok legalábbis idén ezt mutatták. Az elkövetkező hetekben egy kicsit keletebbre megyünk, Ukrajnában próbáljuk ki magunkat. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan állják majd meg a helyüket, az általam keményebbnek vélt mezőnyben.

A korosztályos csapat ob zárónapjának első döntőjében, az U12-es fiúk mezőnyében, a Teniszpartner.hu és a Tenisz Műhely játékosai mérték össze tudásukat. Előbbiek szettveszteség nélkül hozták a találkozót, hiszen Varga Oszkár 6:0, 6:1-re verte Török Ábelt, Somogyi Ábel 6:0, 6:4-re Péter-Giovant Noelt, Sálek Patrik pedig 6:4, 6:3-ra Felhőfalvi Lászlót. A Somogyi, Sálek kettős 6:3, 6:4 arányban bizonyult jobbnak a Deli Vejke, Felhőfalvi duónál.

 

u12 es fiuAz U12-es fiú ob eredményhirdetése

 

A győztes csapat vezetőedzője, Varga Roland a számszerű eredmény ellenére igen nehéz találkozóként jellemezte a Tenisz Műhely elleni finálét:

− Ellenfelünk rendkívül jól játszott, bevallom, kicsit könnyebb meccsre számítottunk. Szerencsére játékosaink a maximumot nyújtották, így egyetlen percig sem forgott veszélyben a végső győzelem. Klubunk viszonylag fiatal egyesület, így az egyéni bajnoki címet követően a csapatot is megnyerni, hatalmas eredmény a számunkra. Nagyon büszkék vagyunk rá, s reméljük, hogy az idei legsikeresebb évünket, még a mostaninál is jobbak követik majd, amiben Szamos Gergő és Montvai Gábor edzőnknek óriási érdeme van. De nem hagyhatom ki a sorból Imre Ivettet sem, hiszen a tenisziskolánkban nevelkedő több mint száz gyermeknek ő tanítja meg az alapokat. Nagyon bízom Gergő és Gábor szaktudásában, s remélem, hogy ezeket a fiúkat a legmagasabb szintig tudják majd vezetni. A közeljövőben az egyéni és csapatgyőzelmeinket szeretnénk itthon és külföldön egyaránt gyarapítani, ám a legvégső célunk, vagyis nagy álmunk, hogy valamelyikük felnőttként a világ élvonalába juthasson.

A Varga, Somogyi, Sálek trió mesterükhöz hasonlóan könnyebb mérkőzésre számított a döntőben, bár a vereség lehetőségét nem igazán engedték meg maguknak.

− Első kiemeltek voltunk, ami azért kötelezett is minket, ugyanakkor óriási tapasztalat, hogy ezt végül meg is tudtuk csinálni – idézték fel a finálét a győztes együttes tagjai. – Az mindenesetre sokat segített, hogy sokan drukkoltak nekünk és mi is folyamatosan biztattuk, segítettük egymást. Nagyon jó érzés, hogy a klubunknak most már egy országos bajnok csapata is van.

Az U12-es leánydöntőnél csak a bronzmeccs tartott tovább, amelyet óriási csatában, szintén döntő párossal nyert meg a Tenisz Műhely együttese a Fehérvár Kiskút TK ellenében. Ezzel az is eldőlt, hogy összesítésben a legtöbb érmet, kereken négyet, a TM csapata nyerte, megelőzve ezzel a két ezüsttel és egy bronzzal záró PG Teniszt. Pedig a Selmeci Petra által vezetett klub akár többet is nyerhetett volna, ha a betegség nem szól közbe.

− Sajnos a tizennégy éven aluli fiúk nem voltak egészségesek a Budapest-bajnokság idején, így nem tudták magukat kvalifikálni az országos döntőre, amiért nagyon fáj a szívem értük – mondta el honlapunknak az ob-t követően a Tenisz Műhely szakembere. – Természetesen most is büszke vagyok a csapatomra, a játékosokra és az edzőkre egyaránt. A téli négy korosztályt átölelő csapatversenyt immáron másodszor nyertük meg idén, ami a mostani eredményekkel együtt mutatja a hosszú évek kitartó munkájának eredményét. Legnagyobb erőnkként mégis a csapategységet emelném ki, hiszen a tizenhatos fiúk közül ketten is lemondták a nemzetközi tornájukat azért, hogy csapatainkat erősítsék az ob-n.

A díjakat a vendéglátó Park Teniszklub nevében Nagy Csilla versenyigazgató, az MTK Budapest teniszszakosztályának vezetője adta át a győzteseknek. A szakember szerint a patinás klub számára nagyon fontos, hogy a korosztályos bajnokságok valamelyikét minden évben ők rendezhessék. S nemcsak azért, hogy a saját játékosaik a hazai pálya előnyét élvezhessék, de azért is, mert ideális helyzetüknél fogva, nagyszerű körülmények között fogadhatják a fiatalokat.

Számunkra öröm látni a gyerekek fejlődését, hogy honnan hová jutnak el a kitartásuknak és a kemény munkájuknak köszönhetően – mondta honlapunkat az ob zárásaként Nagy Csilla, utalva az általuk nevelt felnőtt éljátékosok sorára. – A sikerek kulcsa, hogy alulról építkezünk, a tanfolyami szinten lévő százhúsz-százötven gyerekből ötven körüli azok száma, akik átlépnek a szakosztályba és versenyezni kezdenek. Az elmúlt pár évben a korábbinál is több gyerek jelentkezett nálunk, s szerencsére a pandémia alatt sem csökkent a tenisz iránti kereslet, sőt. Igaz, nálunk az infrastruktúra, a kiváló szakember gárda és a nagy elődök, példaképek egyaránt adottak ahhoz, hogy a gyerekek kedvet kapjanak a sportághoz, később pedig a versenyzés rögös útjára lépjenek.

Korosztályos csapatok országos bajnoksága. Budapest
Leányok.
U14:
1. Római TE, 2. Gellért SE, 3. TSZSK Gyula, 4. SVSE
U12: 1. Alfa TI, 2. Római Teniszakadémia, 3. Tenisz Műhely, 4. Fehérvár Kiskút TK, 5. SVSE, 6. Bajai TK, 7. MTK BP 1888.
Fiúk.
U16:
1. MTK 1888, 2. Pasarét TK, 3. Tenisz Műhely, 4. SVSE, 5. PG Tenisz, 6. Viharsarok TA, 7. Fehérvár Kiskút, 8. Marso TC.
U14: Pasasrét TK, 2. Panakor TK, 3. Alfa TI, 4. Vasas SC, 5. Marsó TC, 6. Csopak TK, 7. Dunakeszi TK
U12: 1. Teniszpartner.hu, 2. Tenisz Műhely, 3. Pasarét TK, 4, Viharsarok, 5. Panakor, 6. MTK Budapest, 7. SVSE, 8. Jogging Plus SE.

A korábbi eredményekről itt olvashatnak.

 

a biroi team A bírók: Székács Márk, Bodrogi Gabriella, Rákóczi Andrea, Krupanics Veronika, Nagy-Gyevi Dávid

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső