Sérülése után októberben versenyezne ismét Balázs Attila.

A 2021-es esztendő a gondok, a rehabilitációk, a lemondások időszaka volt.

A mélyből akar újra felkapaszkodni.

 

Lapszemle: M1/MTI * Balázs Attila februárban az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt bajnokságon. Később elmondta, hogy régóta húzódó Achilles-ín-sérülése miatt még az is bizonytalan volt, hogy egyáltalán tudja-e ott vállalni a játékot. A következő hónapokban rehabilitációs munkát végzett, de visszatérésére azóta sem került sor, így több torna mellett kénytelen volt lemondani a francia nyílt bajnokságot és a wimbledoni Grand Slam-tornát, majd a tokiói olimpiát és az amerikai nyílt bajnokságot.

„Remélhetőleg októberben fogok újra játszani. Az idei év kicsit elment, így már a jövő év van a fókuszban” - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán a 32 éves Balázs, aki október-novemberben négy-öt versenyen szeretne pályára lépni.

Mint elmondta, több helyen, különböző kezelésekkel próbálkoztak, és több hullámvölgyön is keresztülment.

„Úgy szeretnék újra pályára lépni, hogy egészséges vagyok, nehogy megtörténjen az, hogy újra rásérüljek a nem teljesen egészséges lábamra” – mondta Balázs, aki meglátása szerint pályafutása „legmélyebb és legnehezebb időszaka” után tér vissza. A tavalyi év elején élete legjobb eredményeit érte el a koronavírus-járvány okozta leállás előtt.

„A folytatásra viszont szétesett minden, azóta pedig nem tudok egyenesbe jönni. Ám bármi megtörténhet, az önbizalmam megvan, és bízom benne, hogy így a siker még nagyobb lesz, mint valaha.”

Az aktuális világranglistán 139. helyen álló Attila védett ranglista-kérelmét (protected ranking)  júliusban jóváhagyta az ATP, így a szabály szerint első pályára lépésétől kezdve kilenc hónapon belül kilenc alkalommal élhet majd a nevezéskor a 101. pozíció megtartásának lehetőségével. Ez Grand Slam-tornákon főtáblát ér, így számításai szerint legalább három GS-viadalon, illetve néhány más nagy versenyen biztosan indul majd, míg az aktuális helyezése okán kisebb versenyeken fog tudni pályára lépni.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső