Micsoda nap lesz a szombati! Délelőtt teniszünnep Szeles Mónikával, délután elődöntők a WTA-viadalon, s egyéniben és párosban is ott lesz a fináléba jutásért csatázók között Babos Tímea. 

A torna 1. helyén kiemelt soproni játékos pénteken este küzdelmes meccsen gyűrte le a francia Dodint, így szombaton délután (nem hamarabb, mint 16 óra) a 3. helyen kiemelt német Julia Görges ellen léphet pályára a BOK (volt Syma) csarnok remélhetőleg telt házas publikuma előtt a döntőbe jutásért.

Érdemes kilátogatni a versenyre, hiszen a párosok egyik elődöntője is Babosékról szól: Tímea és világhírű cseh párospartnere, az egyéniben szintén elődöntős Lucie Safarova koraeste az orosz Rodionova, Voszkobajeva duó ellen azért küzd, hogy bejusson a vasárnapi fináléba.

Babos Tímea egyéniben és párosban is elődöntős - Fotó: MTSZ

A selejtezőből feljutott fehérorosz Sasnovich (WTA 123.) kétórás meccsre kényszerítette a 2. kiemelt Safarovát (47.), aki csak nehezen jutott túl a pénteki akadályon. A német-német derbit meglepő könnyedséggel nyerte az esélytelenebbnek tartott Witthöft (83.), így ő lesz a prágai klasszis ellenfele.

A felső ágon Görges (57.) egy sima és egy küzdelmes játszma végén 82 perc alatt nyert a belga Wickmayer ellen, s aztán várta, ki lesz a szombati ellenfele.

A 20 esztendős francia nádszálkisasszony, a hórihorgas Oceane Dodin (66.) startolt jobban az 1. kiemelt Babos Tímea (33.) elleni napzáró mérkőzésen, ám a 23 éves magyar 1:3-ról visszakapaszkodott a meccsbe, hogy aztán 3:3-nál újból elveszítse adogatójátékát. Szerencsére újból adódott lehetőség a visszabreakre, s aztán 4:4-nél Babos már hozta szerváját, s ráadásként a következő game is az övé lett, így bő fél óra után Timi pihenhetett nyugodtabban a játszmák közötti szünetben (6:4).

Amikor egy órája gyűrték egymást felcsillant a remény a francia előtt, hiszen 2:2-nél elvette Timi adogatójátékát, hozta sajátját, majd ismét behúzta magyar vetélytársa szerváját, így a jászmanyerésért adogathatott. Be is húzta.

S amikor már 6:4, 2:6 állásnál izgulni kezdtünk, Timi beindította a rakétákat. A döntő játszmában zsinórban öt játékot nyert, s amikor 5:1-nél az elődöntőért adogathatott két breaklabdát ugyan hárítania kellett, s egy meccslabdája is a francia kezébe került, ám a második meccslabda már elődöntőt ért Babos Tímea számára.

Eddigi egyetlen egymás elleni meccsükön, 2014-ben Poitiersben szintén ez volt a koreográfia: Timi nyerte az első szettet, a francia a másodikat. S aztán Timi a harmadikat (6:3, 4:6, 7:5). Akárcsak most. A péntek esti csata azonban a döntő játszma "sima" eredményét nézve sem volt sima: mindegyik játékban igen szoros küzdelem folyt, egyáltalán "nem adta könnyen a bőrét" az ifjú francia.

A lényeg azonban, hogy Timi elődöntőt vív szombaton a német Görges ellen, s aztán párosban is a finálé jogáért mérkőzik az esti meccsen

A negyeddöntők eredményei:
Babos Tímea (1.) - Oceane Dodin (7., francia) 6:4, 2:6, 6:1
Julia Görges (3., német) - Yanina Wickmayer (5., belga) 6:1, 7:5
Carina Witthöft (német) - Annika Beck (8., német) 6:1, 6:1
Lucie Safarova (2., cseh) - Aliaksandra Sasnovich (fehérorosz) 6:3, 7:5

Szombat 15 óra: Safarova - Witthöft, utána Babos - Görges egyéni elődöntők, majd rövid pihenő, s jön a Babos,Safarova - Rodionova, Voszkobojeva páros elődöntő,

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső