Február 25-én, szombaton ismét megrendezik a Magyar Tenisz Napját. A Hungarian Ladies Open WTA viadal elődöntőihez kapcsolódóan nagyszabású gálaprogramot szerveznek a BOK (volt Syma)-csarnokban.

Az idei esemény sztárvendége közkívánatra a magyar származású korábbi világelső Szeles Mónika.

Három évvel ezelőtt is Szeles Mónika volt a Magyar Tenisz Napjának meghívottja és hatalmas sikert aratott, rajongtak érte a nézők, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy az idei  Magyar Tenisz Napjára is meginvitálják a kilencszeres Grand Slam-bajnokot.

Világsztárok: Szeles Mónika és Temesvári Andrea

A C-teremben délelőtt 10 órától délután háromig, a WTA viadal elődöntőinek kezdetéig lesz nyitva a Tenisz Sziget, ahol játékos feladatok, versenyek várják a gyerekeket.

Aki időben érkezik, Play&Stay bemutatón ütögethet a kilencvenes évek világelső sztárjátékosával, Szeles Mónikával, s déltől, az autogram-félórán begyűjtheti a Vajdaságban született, szerb-amerikai-magyar állampolgár, kilencszeres Grand Slam-győztes teniszezőnő aláírását is.

A most 43 esztendős teniszklasszis 1990-ben a francia Roland Garros legfiatalabb győztese volt, 1991-ben és 1992-ben a világ egyik legjobb női játékosának számított. Az Australian Open küzdelmein négyszer (1991, 92, 93 és 96), a Roland Garroson háromszor (1990, 91 és 92, a US Openen kétszer (1991, 92) emelhette magasba a győztesnek járó trófeát. Wimbledonban "csak" finalista volt (1992), ezért nem jött össze 1992-ben a naptári Grand Slam.

1993-ban abba kellett hagynia a sportot, miután egy Steffi Graf-rajongó néző a teniszpályán hátba szúrta. 1995 augusztusában visszatért, de karrierje már nem volt ugyanaz, mint előtte.

Néhány héttel visszatérése után döntőt játszott a US Openen, amit Steffi Graf ellen elveszített. 1996 elején azonban megnyerte az Australian Open döntőjét a német Anke Huber ellen. Ez volt az ekkor már amerikai állampolgár Szeles utolsó Grand Slam-győzelme. 1995 végén még vezette a világranglistát, egy évvel később második volt, utoljára pedig 1998-ban a Roland Garroson játszott GS-döntőt. Véglegesen 2008-ban szakított a versenysporttal.

Mónika 2007-ben tette le a magyar állampolgársági esküt, s ha Európában jár, Újvidék, Szeged és Budapest gyakori úticélja. Most is örömmel fogadta el a rendezők invitálását.

A BOK-csarnokban fél egytől strandtenisz bemutatót tartanak a beach-szakág hazai legjobbjai, 13 órakor kezdődik a Tenisz és Olimpia elnevezésű fesztivál. Délután fél háromkor az MTSZ díjátadóival zárul a program, s aztán irány a szomszédos A-terem, ahol a Hungarian Ladies Open elődöntőin szórakozhat a közönség. 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső