A döntés egyben azt is jelenti, hogy Jani Réka sem utazhat Tokióba, ugyanis saját jogon Babos szerzett részvételi jogot, a párosbeli szereplés ehhez kötődik.

 

(Facebook) Babos Timi a Facebook oldalán pénteken tette közzé az alábbi üzenetet:

Sziasztok!
Nagyon szomorú híreket hoztam nektek mára, melyek pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntései is egyben.

Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett.

Az alapos egészségügyi vizsgálatok (MRI, ultrahang, röntgen) alapján a diagnózis lehangoló, így az orvosok tanácsára vissza kell lépnem az olimpiától, sőt, egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem léphetek majd pályára.

Pontosan tudom, mit jelent egy olimpián indulni, a Magyar Csapat tagjaként versenyezni. London és Rió után alig vártam, hogy felvehessem újra a címeres melegítőt, hogy az országunkat képviselhessem egy újabb olimpián.

Lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz időszak ez, de csak egyet tehetek, mostantól a gyógyulásomra koncentrálok és szurkolok a Magyar Csapat minden tagjának a sikeres tokiói szereplésért.

Hajrá MagyaRock

Babos kedden feladta nyitó fordulós meccsét a Római Teniszakadémián zajló budapesti salakpályás viadalon, majd miután csípőproblémája nem javult, csütörtökön visszalépett a páro negyeddöntőtől is.  Édesapja, Babos Csaba csütörtökön elmondta, nem javul lánya csípősérülése, amellyel Wimbledon óta küszködik, az MRI-vizsgálaton kisebb porcleválást diagnosztizáltak a csípőjében, emellett még van egy gyulladás az Achillesében is.

A világranglista 121. helyezettje Jani Réka oldalán lépett volna pályára Budapesten, és kettősük az olimpia női páros mezőnyében is szerepelt, az új helyzetben viszont Jani sem vehet részt a tokiói játékokon.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső