Megvédte bajnoki címét a Somogyi Elektronic-GYAC, miután a férfi Szuper Ligában magabiztosan legyőzte az MTK Budapest csapatát. A harmadik helyezett Diego SC és a negyedik Siófoki Spartacus SE-Bregyó TE szakvezetői is elégedetten értékeltek.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu/MTSZ) * „A mai döntőben reális eredmény született, a Győr fiataljai jobb formában voltak nálunk, gratulálok a győzelmükhöz!” – vonta meg tárgyilagosan a hazai topcsapatok egyhetes vetélkedését lezáró vasárnapi döntő rövid mérlegét az MTK Budapest férfi Szuper Liga együttesének kapitánya, Jancsó Miklós. A címvédő Somogyi Elektronic-GYAC idén is a kék-fehér, fővárosi gárda ellen vívta a finálét, és ismét győzni tudott, ráadásul a tavalyinál magabiztosabban. Az öt egyesből ötöt nyert a Somogyi Zsolt által irányított csapat, így a párosokat már nem is kellett lejátszani.

− A címvédés volt a célunk, a tavaly fiatalként bajnoki címet szerző együttesünk mostanra ért be teljesen, ráadásul hátul, az ötös kockában még erősíteni is tudtunk a néhány éves kihagyást követően visszatérő Bíró Andréval – támasztotta alá kollégája szavait Somogyi Zsolt, aki nemcsak játékos és kapitány, de szponzor is, így a GYAC teniszezői számára ezúttal is ő teremtett kifogástalan körülményeket a felkészüléshez. –  Hagyományosan együtt edzünk a sorozat előtti héten, s ez így volt most is. Ilyenkor közösen határozzuk meg a programunkat, az egyéni igényeket is maximálisan figyelembe véve. Arra törekszünk, hogy profi körülményeket teremtsünk a játékosok számára, de ezért profi hozzáállást is várunk el cserébe. Jó látni, hogy a fiúk is eszerint dolgoznak, és bár mindig lehet és kell is tovább fejlődni, a srácok mostani teljesítményével maximálisan elégedett vagyok. Balázs Attila, teljesen érthető okokból, a Borsos Olivér emlékére létrehozott csapathoz igazolt, lelkileg azonban továbbra is támogatott bennünket, a meccsek előtt és után is rendszeresen hívott.

 

szuperliga somogyiSomogyi Zsolt veszi át a győzelmi trófeát

 

A hozzáállással kapcsolatban a győri kapitány hozzátette, hogy a vasárnapi Valkusz Máté és Piros Zsombor közötti mérkőzésen látott magas színvonalú játék és profizmus az, amiért érdemes a csapatot és általában a magyar teniszt támogatni.

A Somogyi Elektronik-GYAC részéről Marozsán Fábián, az MTK Budapesttől pedig Nagy Péter lépett vasárnap reggel elsőként pályára. Előbbi 6:3, 6:2-es győzelmével indította el a győriek menetelését, jóllehet a sorozat előtt nem is a rutinos teniszező ellen készült fejben:

− Peti az utóbbi időben Babos Timi edzőjeként tevékenykedett, keveset játszott, ezért azt hittem, hogy Piros Zsomborral találkozom majd a finálé első mérkőzésén. Tudtam, hogy Peti nincs kiugró formában, de őt soha nem szabad leírni. Óriási tapasztalata van és hatalmas küzdő, aki bárkit le tud győzni. Fontos volt a mai győzelem, ezért csütörtökön, Budaörsön nem is játszottam egyest, csak egy párost. A saját játékommal készültem, amit türelemmel sikerült hoznom. Nagyon szeretek a győri együttesben szerepelni, jó csapat vagyunk, a pályán kívül is jól megértjük egymást, ezért különösen nagy öröm, hogy ismét bajnokok lettünk. Kötelező győzelmeket kellett hoznom a héten, de éppen ezért a fejlődésemhez ezek a meccsek éppúgy hozzátartoznak, mint a külföldi találkozók.

 

gyac 2021Megvédték bajnoki címüket

 

Az MTK Budapest kapitánya, Jancsó Miklós egyben Fucsovics Márton edzője is, akit természetesen neveztek a Szuper Liga-találkozóra, ám wimbledoni bravúrját követően, az olimpiát megelőzően, muszáj volt néhány napig pihennie. Ennek ellenére a fővárosiak számára idén is a döntőbe jutás volt a cél, amit teljesítettek is a játékosok.

 

szuperliga mtk copyEzüstérmes lett az MTK

 

− Piros Zsombor kivételével teniszezőink nem indultak az utóbbi időben olyan sok versenyen, így a formájuk sem volt kiugró – értékelt hosszabban is a döntőt követően Jancsó Miklós. – Peti múlt héten még füvön gyakorolt Timivel, a játék helyett tehát az edzősködésre koncentrált, ahogy Szintai Dávid is a tanítványaival tölti ma már a legtöbb időt. Füle Matyi az év elején versenyzett többet, most mégis megszorongatta Fajta Petit, Szathmáry Tibor előtt pedig le a kalappal, amiért még mindig fitten és megbízhatóan játszik. Ezért is mondtam, hogy az eredmény teljesen reális, a kitűzött célunkat pedig elértük. A győri csapat minden elismerést megérdemel, ahogy Somogyi Zsolt is, aki rendületlenül támogatja az együttest. Még több, hozzá hasonló személyiségre lenne szüksége a sportágunknak.

A harmadik helyet végül a Diego SC szerezte meg, amely a tavalyi negyedik helyezését követően léphetett idén fel a dobogó képzeletbeli harmadik fokára. A csapat kapitánya, Tóth Gábor János értékelésében a klub elnökének szerepvállalását is hangsúlyozta. Mégpedig a pályán…

 

szuperliga diegoA bronzérmes Diego csapata

 

Kisgyörgy Gergely párosban mutatott játéka nélkül nem érhettük volna el a célkitűzésünket, vagyis az elődöntőbe jutást – jelentette ki határozottan az eredményhirdetést követően Tóth Gábor János, aki a kedvezőtlen körülményeket sem hallgatta el. – Sajnos pont egy héttel a Szuper Liga kezdete előtt, legjobb játékosunk, Madarász Gergely ráesett a csuklójára, ami igen nehéz helyzetbe hozott minket. Vállalta ugyan a játékot, de igazából napról napra próbáltuk emiatt túlélni a sorozatot. Így talán még inkább érthető az a büszkeség, amelyet a bronzérem megszerzése miatt érzünk. Kihoztuk magunkból a legjobbat, amiben a csapat összetartásának és egységének is nagy szerepe volt. Ezen az úton szeretnénk tovább haladni, a rájátszásban meghatározó együttesként szerepelni, még akkor is, ha a mi hátterünk sokkal szerényebb, mint az ellenfeleinké.

A negyedik helyezést végül a Siófoki Spartacus SE-Bregyó TE szerezte meg, amellyel kapcsolatban nem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy 2018-ban még a székesfehérvári székhelyű egyesület játékosai emelhették magasba a díszes trófeát. Igaz, akkor még Kiss Sebő, Kellner Ádám és Filipenkó Viktor is pályára lépett. A csapat kapitánya, Bihari József szerint a játékosok azóta egyre kevesebb időt tudtak a felkészülésre fordítani, így mindenképpen örvendetes az elődöntőbe jutás ténye.

− Igazából senki sem igazolt el tőlünk, a mindennapok és a pandémia azonban új kihívásokat hozott játékosaink életébe – beszélt a fehérvári gárda gondjairól a csapatkapitány Bihari József. – Ennek fényében kifejezetten örültünk annak, hogy bent maradtunk a legjobbak között, a negyedik hely megszerzését pedig kifejezett sikerként könyvelem el. Úgy érzem kihoztuk a maximumot magunkból, s a jövőben is megpróbálunk együtt maradni. Meglátjuk kinek, hogy alakul az élete a továbbiakban, ki mennyit tud a felkészülésre áldozni. Jó barátunk vagyunk, szeretünk együtt játszani, a tenisz eddig is és a jövőben is örömforrás lesz a számunka!

 

szuperliga siofokA Siófok-Bregyó együttese

 

Szuper Liga. Férfiak. Döntő:
Somogyi Elektronic-GYAC – MTK Budapest 5-0.
Marozsán Fábián – Nagy Péter 6:3, 6:2; Valkusz Máté – Piros Zsombor 6:3, 6:4; Fajta Péter – Füle Mátyás 6:3, 7:6(5); Makk Péter – Szintai Dávid 6:4, 6:4; Bíró André – Szathmáry Tibor 6:4, 6:3.

3. helyért: Siófoki Sp. - Bregyó TE − Diego SC 0-5. Borsos Gábor − Madarász Gergely 3:6 5:7; Balogh Bálint − Velcz Zsombor 1:6 2:6 Dávid Bálint − Necz András 0:6 5:7 László Imre − Kaszás Benjamin 2:6 1:6 Serák Gábor − Buzonics Dominik 3:6 1:6

Rájátszás alsó ág: Kőszegi SE − Pasarét TK 3-4. Bartakovics Marcell − Kisantal Dominik 7:6 6:3; Morris Eric Andre − Kovács Márk 3:6 4:6; Khin Dániel − Salamon András 6:2 6:3; Horváth Gábor − Kinál Kristóf 2:6 1:6; Lipták János − Szőke Ádám Gábor 3:6 3:6;  Bartakovics, Morris – Balla, Kinál 7:6 7:5; Horváth, Lipták – Kisantal, Salamon 2:6 3:6.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső