Nyomtatás

Csak titkon remélt nagy siker a budapesti WTA-viadal kedd esti zárómeccsén: a szabadkártyával főtáblán szereplő Stollár Fanny (282.) két játszmás mérkőzésen 6:2, 7:6-ra legyőzte a rangsorban több mint kétszáz hellyel előtte álló, Top 100-as montenegrói Danka Kovinicet (69).

Mindez azt jelenti, hogy a fiatal magyar teniszezőnő bejutott a legjobb 16 közé a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornán, s szerdán délután (a 11 órakor kezdődő program negyedik mérkőzésén) a 8. kiemelt német Annika Beck ellen mérkőzik a negyeddöntő jogáért.

Szerdán délután előbb Stollár, majd Gálfi Dalma, végül Babos Tímea sikeréért szoríthatunk a centerpályán!

A 18 esztendős Stollár Fanny életében először nyert Top 100-as versenyző ellen - Fotó: MTSZ

A magyar játékos egy adogatás-elnyeréssel 3:0-ra meglépett, de montenegrói vetélytársa gyorsan javított, és 3:2-re felzárkózott. Csakhogy a magyar játékos megint eredményesen teniszezett Kovinic szervájánál, majd azután, hogy hozta a sajátját, ismét brékelt, ezzel 6:2-re övé lett az első szett.

A másodikban 2:2-ig mindkét fél megnyerte adogatását, majd többször elvették egymás szerváját, így jutottak el 6:6-ig, bár előtte Stollárnak három meccslabdája volt. A rövidítésben a magyar teniszező 7-4-re bizonyult jobbnak.

Stollár így egyéniben és párosban is túljutott az első akadályon - hiszen hétfőn este Bukta Ágnessel már kiharcolta a negyeddöntős szereplés jogát, s a legjobb nyolc között csütörtökön a Babos Tímea és a cseh Lucie Safarova 1. helyen rangsorolt kettősével mérkőznek majd. 

Nem sokat pihenhet a remek egyéni győzelem után, hiszen szerdán a délutáni órákban, várhatóan 15-16 óra tájban már a 2. fordulós szinglijére is sor kerül.

Nagyszerű program vár tehát a BOK csarnokba kilátogatókra, hiszen Stollár meccse után (nem előbb, mint öt órakor) Gálfi Dalma, azt követően pedig Babos Tímea is pályára lép a centerpálya publikuma előtt. Gálfi a 7. helyen kiemelt francia Dodin, míg babos a török Soylu ellen mérkőzik - mindketten az 1. fordulóban.

FaLang translation system by Faboba