Babos Tímea, oldalán Lucie Safarovával bejutott a negyeddöntőbe kedden a fővárosi BOK-csarnokban a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

Az elődöntőbe jutásért Babosékra a hétfőn győzelemmel bemutatkozott magyar szabadkártyás duó, a Bukta Ágnes, Stollár Fanny kettős vár, s mindez azt jelenti, hogy alakuljon bárhogy is az 1. kiemelt sztárduó és a "tiszta" magyar páros csütörtöki mérkőzése, párosban mindenképpen lesz hazai teniszező a legjobb négy között.

Lucie Safarova és Babos Tímea - Fotó: MTSZ

A keddi játéknap első magyar vonatkozású meccsén a Körmöczy Zsuzsáról elnevezett centerpályán az 1. helyen kiemelt magyar-cseh duó a szlovák Jana Cepelovával és a cseh Barbora Krejcikovával csapott össze. A mérkőzés elején Babosék magabiztosan hozták adogatójátékaikat, majd egy break után Babos 5:4-nél a szettért adogathatott. Volt is játszmalabdája, de végül a rivális kettős brékelt. Aztán 6:5-nél ismét elbizonytalanodtak Cepelováék, semmi-negyvennél újabb három szettlabda következett a magyar-cseh párosnak, amely a harmadikat már kihasználta (7:5).

A második szett elején Babos ismét elvesztette az adogatását, ám a sok nyerőt ütő és a hálónál remekül "takarító" Safarova vezetésével zsinórban öt játékot nyert az 1. helyen kiemelt egység, s aztán 5:3-nál Babos könnyedén kiszerválta a meccset.

- Örülök, hogy be tudtam melegíteni a holnapi egyes meccsemre. A játék ma nem ment annyira jól, de a hangulat remek volt, nagyon élveztem a mérkőzést - mondta a 71 percig tartó 7:5, 6:3-as győzelmet hozó mérkőzés utáni gyorsinterjúban Babos Tímea, aki szerdán a török Ipek Soylu (161.) ellen kezdi meg budapesti szereplését egyesben. A világranglistán 33. soproni teniszező a verseny első kiemeltje egyesben is.

A szerdai program 11 órakor kezdődik. A magyarok fellépése előtt bőven lesz látnivaló, hiszen mindkét pályán egymást váltják az egyéni összecsapások.

A center negyedik meccsén is lehet magyar szereplő, hiszen a 8. helyen kiemelt német Annika Beck a kedd késő esti Stollár Fanny-Danka Kovinic (montenegrói) összecsapásról kap ellenfelet. 

Nem hamarabb, mint öt órakor kezdődik Gálfi Dalma és a francia Oceane Dodin (7.) összecsapása, majd ezt követően lép a Körmöczy Zsuzsa-centerpályára Babos Tímea (1.) és a török Ipek Soylu. A másik játéktéren, a Temesvári Andrea-pályán a nap utolsó mérkőzésén Udvardy Panna és alkalmi orosz partnere, Anna Blinkova egy kínai, grúz egység ellen küzd a negyeddöntőbe jutásért.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső