Hétfőn késő este megszületett az első magyar győzelem a Hungarian Ladies Open elnevezésű budapesti WTA versenyen. A BOK-csarnokban a Bukta Ágnes, Stollár Fanny duó két játszmában diadalmaskodott nyitófordulós vetélytársa ellen.

Nem volt könnyű dolguk, hiszen a háló túlsó oldalán álló egység mindkét tagja jó rangsorral rendelkezik: a fehérorosz teniszező a 99. helyen álló, cseh társát pedig a 110. helyen jegyzik a WTA páros világrangsorában, míg a magyarok esetében 262. és 299. ugyanez a szám.

Útban a győzelem felé: Stollár Fanny és Bukta Ágnes - Fotó: MTSZ

A találkozó azonban nem a rangsorról szólt…  A Bukta, Stollár kettős 6:3 6:4-re verte a Lenka Kuncikova, Lidzya Marozava cseh/fehérorosz párost és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a papírforma alapján majd a két Top10 játékos, az 1. kiemelt Babos Tímea (10.) és világklasszis cseh társa, Lucie Safarova (2.) ellen mérkőzhetnek. Ahhoz persze szükségeltetik még egy „formalitás”, hiszen kedden (nem előbb, mint fél ötkor) Baboséknak túl kell jutniuk a Jana Cepelova, Barbora Krejcikova (szlovák, cseh) duó elleni bemutatkozó mérkőzésen.

Stollár Fanny (WTA 282.) kedden este fél hétkor egyéniben lép pályára a montenegrói Danka Kovinic (69.) ellen mérkőzik a legjobb 16 közé jutásért.

De a nap két magyar vonatkozású meccse előtt is lesz bőven látnivaló a BOK-csarnokban, ahol a két egykori világsztár, Temesvári Andrea és Körmöczy Zsuzsa nevét viselő két pályán délelőtt 10 órától folyamatosan zajlanak majd a mérkőzések.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső