A férfiaknál Fucsovics Márton (ATP 44.), a hölgyeknél Babos Tímea (WTA 111.) ötkarikás részvétele már korábban biztos volt, szerdán pedig az is kiderült, hogy ki lesz a harmadik magyar szereplő a rövidesen kezdődő nyári olimpiai játékokon.

Az MTSZ Jani Réka (WTA 185.) nevét adta le a Magyar Olimpiai Bizottságnak, így párosban a 29 esztendős játékos lesz Babos Timi társa Tokióban.

Jani Réka lesz Babos Tímea párostársa az ötkarikás játékokon

 

(tenisz-palya.hu/MTSZ) *  A Magyar Tenisz Szövetség szerdán kijelölte a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokra utazó teniszválogatottat.  Az ötkarikás játékok szempontjából meghatározó, június 14-i WTA és ATP-világranglistán elfoglalt várható helyezése alapján Babos Tímea és Fucsovics Márton vívta ki alanyi jogon a tokiói részvételt. Babos Tímea top10-es páros helyezésének köszönhetően partnert is választhatott a WTA-ranglistáján az első 300-ban lévő magyar hölgyjátékosok közül. A párosban négyszeres Grand Slam-győztes teniszező és az MTSZ végül Jani Réka mellett döntött. Ennek köszönhetően három teniszezőnk is ott lehet Tokióban.

A július végén kezdődő ötkarikás játékokon Babos Tímea és Jani Réka párosban, Fucsovics Márton pedig egyesben lép pályára. A Babos, Fucsovics kettős részvétele még nem biztos, de a szövetség bízik abban, hogy a két éljátékos végül vegyes párosban is ott lehet a világ legjobbjai között, s egy ütőképes, erős csapat képviselheti a sportágat az olimpián. Babos egyesbeli szereplésére is van még esély.

 

197998734 1524471844550777 7938754144924927751 nOlimpikonjaink Tokióban: Jani Réka, Fucsovics Márton és Babos Tímea

 

Az MTSZ a mai napon hivatalosan is tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot a három magyar teniszező, név szerint Babos Tímea (WTA 111.), Jani Réka (185.) és Fucsovics Márton (ATP 44.) indulásáról.

Borzasztóan örülök annak, hogy Timi újból lehetőséget adott nekem arra, hogy az ötkarikás játékokon együtt indulhassunk – mondta el a hír bejelentését követően honlapunknak Jani Réka. −  Óriási dolog olimpián részt venni, de én nem csak ezért vagyok most boldog, hanem azért is, hogy Timivel együtt játszhatok. Tisztelem azért, amit a teniszben eddig elért, és felnézek rá a munkáért, amit az évek során beletett a karrierjébe. S bár én vagyok az idősebb, mégis példaképemnek tekintem. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a legjobb formámat tudjam hozni Tokióban és ezzel méltó partnere legyek Timinek. Ami pedig a játékot illeti, biztosan jól meg fogjuk érteni egymást, hiszen a pályán kívül is remek a kapcsolatunk. Nekem ő a legjobb barátnőm, szinte együtt nőttünk fel a teniszpályán, s az évek során csak erősödött köztünk az egyetértés.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső