Elégedett volt a kurzussal, ám maradt hiányérzete a közelmúltban rendezett háromnapos nemzetközi tanfolyammal kapcsolatban a főszervező Sávolt Attilának.

A tenisz-palya.hu felkérésére az egykori Top-100-as játékos, jelenleg pedig Fucsovics Márton edzőjeként ténykedő szakember értékelte Global Professional Tennis Coach Association budapesti képzését. Tanulságos elolvasnunk szavait.

Sávolt Attila és Alberto Castellani, a GPTCA elnöke - Fotó: MTSZ

- Nagyszerűen, talán még a vártnál is jobban sikerült az esemény. Köszönet a Magyar Tenisz Szövetségnek, hogy támogatta a rendezvényt, illetve ismét bebizonyította, hogy szervezésben világszínvonal alá nem adják, akárcsak az egy időben zajlott ATP Challenger verseny esetében. A tanfolyamon résztvevő edzők személyesen is láthatták verseny remek lebonyolítását, hiszen kaptak belépőt a meccsekre, így együtt szurkolhattunk Fucsovics Marcinak a négy közé jutásért, az elődöntőben, végül pedig a fináléban.

Ami a GPTCA C-szintű kurzusát illeti: több mint 50 edző vett részt az előadásokon és tett sikeres vizsgát a harmadik nap végén. Ebből 40 magyar, a többi pedig külföldi, akik a világ számos pontjáról, Németországból, Oroszországból, Marokkóból, Olaszországból, Romániából, Szlovéniából érkeztek, de volt indiai és argentin hallgatónk is.

Nagyra értékelem az összes magyar edzőt, aki nem sajnálta az időt, pénzt, energiát és tanulni akart a világhírű szakemberektől. Azt gondolom, hogy Toni Nadalt és Magnus Normant hallgatni testközelből, sőt kérdéseket feltenni nekik felbecsülhetetlen lehetőség, és nem értem azokat az edzőket, például többek között sok válogatott edzőt is beleértve, akik nem voltak jelen. Sőt azoknak a fiatal tehetséges játékosoknak sem voltak ott az edzőik, akik a bemutató edzéseken részt vettek a pályán Magnus Norman, Toni Nadal és Alberto Castellani irányítása alatt - Magnus Norman például ezt direkt kérdezte is, mert szerette volna velük személyesen megosztani egy-egy meglátását. Ez azért felfoghatatlan számomra és mindenképpen elgondolkodtató... Minden magyar edzőnek itt lett volna a helye!

Az előadások fantasztikusak voltak, én személy szerint is rengeteget tanultam a három nap alatt. Nagyon jó volt ilyen kvalitású emberekkel eszmét cserélni és együtt tölteni néhány órát. Rendkívül közvetlenek voltak mindenkivel. Toni Nadal, Magnus Norman és Alberto Castellani is külön kiemelték, hogy milyen nagyszerűen érezték magukat Budapesten.

Nehéz lesz ezt a kvalitású névsort felülmúlni, de már a fejemben és szervezés alatt van a jövő ilyenkorra tervezett következő lépcső, a GPTCA B licenc kurzusra tervezett meghívottak listája.

Évi rendszerességgel tervezzük megrendezni a jövőben ezt a továbbképzést a magyar edzők számára. Szeretném, ha ez az egyik alappillére lehetne annak az edzőképző- és licencprogramnak, ami remélhetőleg az idén kidolgozásra és bevezetésre kerülhet. Úgy látom, hogy a szövetség is fontosnak tartja ezt. Tudom, hogy állami szinten is kiemelt projektként kezelik az edzőképzést az egész magyar sportra levetítve és még az idén el fog készülni a nemzeti sportinformációs rendszer.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső