Online pályafoglalási rendszerről, megújuló világításról és garanciális javításokról beszélgettünk Nagy Viktorral, a NEK létesítményigazgatójával.

Egy „sportosan egészséges” büfé üzemeltetésére is hamarosan kiírják a pályázatot az MTSZ épületében.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu/MTSZ) * Régóta várt újítást vezettek be május 17-től a Nemzeti Edzésközpontban. A pályák bérlésére a jövőben online rendszeren keresztül nyílik lehetőség, amely gyors, kényelmes és készpénzmentes foglalást tesz lehetővé. Telefonon mostantól csupán a válogatott versenyzők és edzőik intézhetik ezen teendőiket.

− Természetesen fontos volt számunkra, hogy kövessük az idők szavát és egy modern foglalási rendszert vezessünk be, ám ennél azért jóval több érv szólt az online szisztéma mellett – számolt be a fejlesztésről Nagy Viktor, a NEK létesítményigazgatója. −  A koronavírus-járvány sokakban felkeltette azt az igényt, hogy a készpénzforgalom és a személyes kontaktus kiiktatásával lehessen pályát bérelni, miközben több egyedi sajátosság is ebbe az irányba terelt minket. A két oldalról is nyitott épületben nem található olyan igazi porta vagy recepciós iroda, ahol a bérlők könnyedén és egyszerűen intézhették volna az ezzel kapcsolatos ügyeiket. Két karbantartó munkatársunkkal én álltam a rohamokat. Előbbiek figyelték a foglalásokat, szedték be a pénzt és számláztak. Nekem pedig hétfőn reggel hat órától gyakorlatilag vasárnap estig csöngött a telefonom, ha valaki le akarta mondani, vagy el szerette volna cserélni a foglalását.

− Létesítmény-igazgatóként vélhetően ennél sokkal fontosabb feladata is lenne…
− Ezért is nagy könnyebbség, hogy ezzel már nem kell nap, mint nap foglalkoznunk. Ráadásul a rendszer minden felhasználó számára átlátható, a szabad pályák foglalásakor átutalással, bankkártyával vagy bérletfeltöltéssel azonnal lehet fizetni a Simple Pay alkalmazáson keresztül, amely természetesen a számlát is nyomban elkészíti és elküldi a megadott e-mail címre. Nagyon sokan regisztráltak hétfő óta, ami pedig a költségeket illeti, az egyhavi fenntartási díjat már most fedezi egyetlen külső amatőr bérlőnk bérletvásárlása, így minden téren ez a legjobb megoldás.

− A főépület melletti domboldalban korábban elég nagy rendetlenség volt, mintha ott is tisztult volna a helyzet.
− Sikerült egy legális fémkereskedővel megállapodnunk, aki elvitte az összegyűlt fémhulladékokat, amelyben még régi kazánelemek is voltak. Ezzel megszüntettük a káoszt, de még sok munka vár ránk. Raktárhelyiségre és parkolókra is szükségünk lenne, hiszen a főbejárat mellett általunk használtakat valójában a Béres Gyógyszergyár Zrt. bérli az önkormányzattól, s csupán szívességből adnak nekünk is néhány helyet. A céggel szerencsére nagyon jó kapcsolatot ápolunk. A raktárakra visszatérve, korábban hárommal is rendelkezett a szövetség, de a Szentendrei úton találhatót már az én érkezésem előtt megszüntette a szövetség, a csepeliben pedig a mobil pálya és a szendvicspanelek bérraktározását mondtuk fel. Most már az egyetlen megmaradóban, a Budafoki úton tároljuk valamennyi eszközünket.

− Milyen változások történtek az épületen belül?
− A szállórész állandó lakói januárban kiköltöztek, így mindenhol kifestettünk és a szükséges javításokat is elvégeztük. Sajnos állandó beázások keserítik az életünket, amelyeknek folyamatban van az elhárítása. A kivitelezőtől ígéretet kaptunk a megoldásra, szerencsére az NSK is felvette velük a kapcsolatot. Megjavíttattuk a hármas és négyes pályán található sátor világítását, a kisebbik csarnokba pedig új került fel, utóbbi beállítása és szabályozása most zajlik. A Kiemelt Sportágfejlesztés (KSF) keretében összesen hétmillió forint állt a rendelkezésünkre ezekre a fejlesztésekre, ezért nagyon be kellett osztani, hogy mire mennyit költünk. Kuhárszky Andreas segítségével végre megtaláltuk a kapcsolatot a könnyűszerkezetes csarnok portugál kivitelezőjéhez, akit a garanciális javítások elvégzésének ügyében fogunk hamarosan megkeresni. Most készítettük el a pontos hibalistát, de a munkálatokra amúgy is csak akkor kerülhet majd sor, amikor a kedvező időjárás révén a válogatottaknak legalább két hétig nem lesz szükségük fedett pályára.

 

nagyviktorNagy Viktor: modern foglalási rendszert vezettünk be

 

− A játékosok, az edzők, a szülők, a látogatók régi vágya, hogy a NEK-en állandó büfé működjön, amely adott esetben meleg ételt is biztosít a teniszezők számára. Van ezen a téren előrelépés?
− Úgy tűnik, ez a kérdés is hamarosan megoldódik. Az NSK jóváhagyta egy büfé-kávézó jellegű egység üzemeltetését, amelyre napokon belül ki is írjuk rá a pályázatot. Mindenképpen olyan céggel szeretnénk megállapodni, amely a mi igényeinkhez igazodó kínálatot ajánl, ezért szigorúan tartanánk magunkat ahhoz az elvhez, hogy egészséges ételek kerüljenek a tányérokra. Melegkonyha ugyan nem lesz, de olyan fitnesz- és teljes értékű szendvicsekből, valamint „mentes” süteményekből és italokból szeretnénk összeállítani a kínálatot, amely segíti sportolóink egészséges étkezési szokásainak megtartását, a fiatalok esetében pedig azok kialakulását.

− Ezek tehát az eddig megvalósított fejlesztések, melyek a jövőbeni további tervek?
− A légkezelő rendszert mindenképpen felül kellene vizsgálni és gazdaságosabbá tenni. Ez minden bizonnyal költséges beruházás lesz, ám hosszútávon mindenképpen megéri figyelni rá. Ezen kívül a sátrak sincsenek túl jó állapotban, mindkettő meglehetősen régi, jó lenne őket kicserélni. A zöldenergia használata is szerepel a későbbi tervekben, hiszen a NEK épületét már eleve úgy tervezték, hogy a tetejére napelemek kerülhessenek. Ez a kérdés nekem különösen szívügyem, ám be kell látnunk, minden beruházás és fejlesztés elsősorban költségvetési kérdés. Csak akkor tudjuk megvalósítani, ha találunk rá forrást.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső