Az MTSZ irodájában április 19-én, hétfőn délután tartották a 2021-es csapatbajnokság legnagyobb létszámú küzdelmeinek, a férfi III. osztályának sorsolását.

A Covid-járvány miatt online lehetett követni az eseményeket, a csoportbeosztást.

Ujszászi Máté versenybíró vezérletével rekordidő, 21 perc alatt osztotta el a Random.org sorsolási metódus az 58 együttest.

 

Ujszászi Máté a férfi III. osztály versenybírója előzetesen ismertette a sorsolás menetét, elmondta, miként kerülnek a csoportokba az együttesek.

Nyolc csoportot képeztek, mivel a bajnokság végén nyolc együttes juthat magasabb osztályba, s ugyanennyi kiesője lesz a küzdelmeknek.

Elsőként a vidéki csoportokba helyezték el a mezőnyhöz még szükséges fővárosi csapatokat, majd kisorsolták a kizárólag budapesti csoportok összetételét is.

Az online zoom közvetítés során az érdekeltek a chat ablakban, írásban tudtak kapcsolatba lépni a moderátor versenybíróval. Két alkalommal sikerrel "apelláltak", így a Vízügy és a TTC Ászok előzetes minősítésén módosítani is kellett.

Ujszászi Máté azt is elmondta, hogy a sorsolás közben látni lehetett a monitorját, az online sorsoláson részt vevő 19 érdeklődő figyelhette a már előkészített dokumentumokat. A számok húzására is egy online eszközt használt, így teljesen transzparenssé téve a folyamatot. A közvetítésről videófelvétel is készült.

A csoportbeosztás után - még a délután folyamán - elkészül a részletes játékrend is, jelezte a versenybíró.

csb 3

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső