Nyomtatás

Március 22-én szívinfarktus következtében elhunyt Hámori Tamás, a hazai tenisz ismert és elismert sportdiplomatája, egykori MTSZ-alelnök, aki - mint évtizedek óta nemzetközi tisztségviselő - a hazai szövetség mindenkori elnökségének tanácskozású jogú tagja volt. Hivatalosan ugyan nem létezik e titulus, ám ő egész életében a magyar tenisz nagyköveteként tevékenykedett, hiszen nem csupán itthon, hanem szerte a világban sportágunkért élt, dolgozott.

 

Március 19-én ünnepelte 77. születésnapját - tervekkel, energiával teli életkedvvel értekezett a Tennis Europe online konferenciáján, szervezte "saját" versenyét, az esztendők óta országszerte sikeres Manager Opent.

Korosztályos válogatott játékos, Universiade szereplő, egyik éljátékosa a hatvanas-hetvenes években a magyar bajnokságon sorozatban dobogós Bp. Honvéd csapatának. Edzőként számos junior és felnőtt bajnokot nevelt, Algériában a válogatott szakvezetőjeként is tevékenykedett.

Az egykori sportminisztériumban a nemzetközi kapcsolatok főosztályán sokat segített szeretett sportága előrelépésében, később a Nemzetközi Tenisz Szövetség pénzügyi-, szenior-, valamint az olimpiai bizottságaiban is dolgozott, 2015-ben az ITF legnagyobb kitüntetésével, az Award for the Services of the Game, a Tenisz Szolgálatáért elismeréssel jutalmazták. A Tennis Europe elnökségében is hosszú időn át tevékenykedett, haláláig a fejlesztési bizottság alelnöki posztján számítottak hatalmas tudására, tapasztalatára.

Az egyik kezdeményezője, elnöke volt a Magyarországi International Lawn Tennis Clubnak, s 2005 óta "szülői szeretettel" gondozta, fejlesztette a Manager Open tenisztornát, melynek ötletgazdájaként, s alapító versenyigazgatójaként a napokban is tárgyalt a 2021-es sorozatról.

Mindenki ismerte, szakértelmét mindenki tisztelte, udvarias, kedves stílusát mindenki szerette. 

Gondolkodása, megjelenése,  minden mondata és mozdulata a fehér sport igazi szellemét idézte. Egy úriember távozását gyászoljuk.

Igaz barátként búcsúzik tőle a teljes hazai tenisztársadalom.

 

hamori

 

Hámori Tamás (1944. március 19., Budapest - 2021. március 22., Budapest)

FaLang translation system by Faboba