Az MTSZ elnöksége elfogadta a szövetség 2019-es beszámolóját, valamint a közhasznúsági és az igazságügyi könyvszakértői jelentést is  - ezek részletesen tanulmányozhatóak a cikk csatolt mellékleteiben. Döbbenetes olvasmány. A korábbi felelőtlen gazdálkodással összefüggésben az MTSZ több feljelentést is tett, amelyek alapján a NAV vizsgálata  folyamatban van.

 

(tenisz-palya.hu/MTSZ) * A 2020-as esztendőben a Lázár János által vezetett új MTSZ-elnökség nem javasolta a 2019-es éves beszámoló közgyűlési elfogadását, többek között a régi vezetés részéről benyújtott 3,5 milliárd forintos konszolidációs kérelemre, és a már akkor szembetűnő elszámolási anomáliákra hivatkozva.

Az elmúlt hónapokban egy igazságügyi könyvszakértőt vontak be a munkába, aki a napokban tárta az elnökség elé jelentését, amely még a vártnál is sokkal sötétebb képet fest a múltbeli működésről.

A jelentésből többek között kiderül, hogy a szövetség az utóbbi években a szükséges számviteli szabályzatok és belső ellenőrzés teljes hiánya mellett működött.

A korábban előterjesztett beszámoló pedig egyáltalán nem a valós képet mutatta a gazdálkodásról, hiszen az igazságügyi szakértő véleménye szerint a kötelezettségek (hiányok) mértéke a publikáltnál több mint 1 milliárd forinttal nagyobb, ráadásul ezen túlmenően közel 220 millió forint áfa visszafizetési kötelezettségre is fény derült.

A szakértői jelentésből is kitűnő felelőtlen gazdálkodással összefüggésben a Magyar Tenisz Szövetség több feljelentést is tett, amelyek alapján a NAV vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

Az elnökség a veszélyhelyzeti jogszabályok által lehetővé tett módon a közgyűlés hatáskörében eljárva hozta meg mostani elfogadó határozatát, amelyet a jogszabályoknak megfelelően a veszélyhelyzet megszűnését követő legfeljebb 90. napra összehívandó rendkívüli közgyűlés napirendjére tűz majd.

 

Itt olvasható:

KÖZHASZÚSÁGI

ELLENŐRZŐ TESTÜLET

valamint

AZ IGAZSÁGÜGYI KÖNYVSZAKÉRTŐ 20 OLDALAS, RÉSZLETES JELENTÉSE

 

 

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső