Nyomtatás

A rendezők legszebb elképzelései váltak valóra a budapesti ATP Challenger Tour viadalon: lesz hazai teniszező a fináléban a magyar éljátékos Fucsovics Márton személyében, s vasárnap délutáni ellenfele a mezőny legnevesebb résztvevője, a világranglistán korábban 8. helyen jegyzett osztrák Jürgen Melzer.

Az elődöntők során Fucsovics profi karrierje első "biciklijét" (6:0, 6:0) jegyezte az ATP rangsor 216. helyén álló norvég Casper Ruud ellen. Fucsovics nem engedett gémet északi ellenfelének. A vasárnap délután háromkor kezdődő aranymeccsen a sokszoros Tour-győztes Melzerrel kell viaskodnia.

Fucsovics Márton és Jürgen Melzer vívja a döntőt

Az osztrák sztárjátékos 6:4, 7:5-re nyerte saját elődöntőjét Edward Corrie ellen a Hungarian Challenger Open szombati programjában.

A 2015 nyarát követően csaknem egy esztendeig nem versenyző 35 éves osztrák a világrangsor 257. helyére csúszott vissza - ám ma is kiváló teniszező. Melzer legutóbb 2013 augusztusában játszhatott döntőt, akkor a Winston Salemben megrendezett keménypályás ATP versenyen tehette ezt - Gael Monfils a második szettben feladta ellene a finálét. A januári Australian Open küzdelmein végiggyalogolt a selejtezőkön, aztán a főtábla 1. fordulójában Federerrel találta szemben magát: a svájci 7:5, 3:6, 6:2, 6:2 arányban nyert ellene.

Az ATP rangsorban 163. helyen álló magyarnak remek hete volt eddig, szép győzelmi sorozata jóvoltából közel kerülhet a Top 100 mezőnyéhez. Marci a tavalyi prostejovi verseny óta először játszhat döntőt, és 2013 novembere óta először nyerhet ATP Challenger versenyt!

FaLang translation system by Faboba