Boros Attila volt az első meccsnyertes az idei fedett pályás magyar bajnokságon.

Kedden reggel a Nemzeti Edzés Központ három pályáján megkezdődött az Ob selejtezője, csütörtöktől hétfőig zajlanak majd a főtáblás meccsek.

A férfiaknál az Ausztráliában szerepelt két éljátékosunk kivételével igen erős mezőny gyűlt össze.


(tenisz-palya.hu/MTSZ) * Alig több mint háromnegyed órán át tartott az idei fedett pályás magyar bajnokság nyitó mérkőzése: a selejtező 5. helyén kiemelt Boros Attila (Vasas) kedden reggel 48 perc alatt 6:1, 6:2-re nyert a városmajori Both Kristóf ellen.

A 32-es selejtezős táblán három győzelem szükséges a feljutáshoz. A legjobbak között négy helyet hagytak szabadon a kvalifikációból érkezetteknek.

A főtáblák sorsolását már el is készítette Droppa Erika versenybíró, aki beszámolt arról, hogy kedden és szerdán a selejtezők zajlanak, s csütörtökön kezdődnek a legjobbak küzdelmei - a döntők március 1-jén, hétfőn lesznek.

A férfiaknál igen erős mezőny sorokaozott fel a tető alatti magyar bajnokságra, hiszen az Australian Open két magyar szereplőjét, Fucsovics Mártont és Balázs Attilát leszámítva élversenyzőink itt lesznek a pandémia miatt zárt kapuk mellett zajló, 2,5 millió forint összdíjazású magyar bajnokságon. A férfi győztes 300 ezer, a női viadal nyertese 200 ezer forintot kap díjazásként.

A kiemelési sorrend.
Férfiak: 1. Marozsán Fábián (Győri AC), 2. Valkusz Máté (GYAC), 3. Piros Zsombor (MTK), 4. Madarász Gergely Diego), 5. Fajta Péter (GYAC), 6. Füle Mátyás (MTK), 7. Makk Péter (GYAC), 8. Kis-Balázs Rafael (BBTC, Balatonboglár).

A hölgyeknél több a hiányzó, szűkebb, s egyúttal fiatalabb a mezőny, a selejtezőben is csupán nyolcan próbálkoznak a feljutással.

Női főtábla kiemelési sorrendje:
1. Nagy Adrienn (MTK), 2. Fárbás Réka (Kiskút TK, Székesfehérvár), 3. Matkó Réka (Future TT, Fót), 4. Bartha Panna (Pécs VTC), 5. Dankó Vanesa (Vasas), 6. Varga Viktória (Marso TC, Nyíregyháza), 7. Tóth Amarissa (MTK), 8. Badics Mila (Kiskút)

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső