Véget ért az idei fedettpályás országos bajnokság a győri Olimpiai Sportparkban, ahol tizennégy kerekesszékes sportoló vetélkedett egyesben és párosban, három kategóriában.

A főtábla küzdelmein Farkas László megvédte elsőségét, párosban Farkas Attila és Szabó Béla szerezte meg a bajnoki címet.

A harmadik Farkas Attila, a bajnok Farkas László és a döntős Lelik Ferenc

 

(MTSZ/tenisz-palya.hu) * Az immár 31. bajnoki aranyérmét megszerző, ötszörös paralimpikon Farkas László szettveszteség nélkül nyerte meg a tornát. A negyeddöntőben Szabó Lőrinc ellen 6:0, 6:0-ra, az elődöntőben Farkas Attila ellen 6:0, 6:2-re, a döntőben pedig a szabadtéri bajnok Lelik Ferenc ellen szintén 6:0, 6:2-re nyert. A bronzérmet pedig Farkas Attila szerezte meg a Szabó Béla elleni sikerrel. Az 5. helyen Bovier György végzett, megelőzve Szabó Lőrincet, Csiszár Attilát és Mézes Jánost.

Párosban Farkas Attila és Szabó Béla szerezte meg a bajnoki címet, miután a fináléban 6:4, 6:2-re legyőzték a Csiszár Attila, Lelik Ferenc párost, a bronzérmet pedig a Farkas László, Mézes János duó szerezte meg a 6:3, 3:6, 10-5 jóvoltából a Bovier György, Szabó Lőrinc kettős ellen.

A második táblán Pokornyi Tamás a tavalyi évhez hasonlóan duplázott, egyéniben és ezúttal Nagy-Kuglicz Katával párosban is győzni tudott. Egyéniben az ötös körmérkőzéses csoportot négy győzelemmel abszolválta, s csak a második helyen végző Göböl Márk tudott szettet rabolni tőle, a bronzérmet pedig Nagy-Kuglicz Kata szerezte meg, megelőzve Bihari Csabát és Inczédi Gergelyt.

A hazai kerekesszékes tenisz történetében először rendetek quad kategóriá a három sérült végtaggal rendelkezők számára. E kategória küzdelmeit a tokiói paralimpiát is célba vevő Csiszár Attila nyert meg, a döntőben Göböl Márkot legyőzve első egyéni bajnoki címét ünnepelhette.

Az eseményen részt vett Sütő Csilla, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, Bor Péter, az MTSZ  kerekesszékes szakágvezetője, Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület - Hungarian Paralympic Comittee főtitkára, Serfőző Eszter, a Győri Atlétikai Club tenisz szakosztály vezetője és Petrov Iván, Győr sportért felelős polgármesteri biztosa is, akik a díjátadásban is segítséget nyújtottak.

 

152733171 3629594610495996 6298223672102029209 o

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső