Két szoros szett után a 14. helyen kiemelt szervakirály kanadai Raonic 7:6, 5:7, 6:2, 6:2-re megnyerte a Fucsovics elleni harmadik fordulós mérkőzést. 

Szégyenkezésre nincs ok, Marci remek teljesítményt nyújtott. 

Nincs már magyar szereplő Melbourne Grand Slam versenyén.

 

tenisz-palya.hu/MTI/MTSZ * Sok magyar szurkoló biztatta Fucsovicsot, s remélte, hogy a háromszoros Grand Slam-győztes Wawrinka legyőzése után újabb skalpot tud szerezni.

Amíg bírta energiával, kiegyenlített csatára késztette a 14. helyen kiemelt kanadait. Az első játszmában 6:6 után a tiebreak elején lépésfórba került a kanadai, s 5-0 után már csak kozmetikázni tudott Marci.

A második szettben viszont breakkel kezdett Marci, s noha visszavágott Raonic, a játszma végén Marci ismét elvette a szervakirály adogatójátékát, s ledolgozta szetthátrányát.

A folytatásban azonban egyre jobban meglátszott, hogy az eddig vezető útun Marci több mint nyolc órát küzdött, míg a kanadai feleannyi játékidővel lépett a harmadik fordulóba. Marci energiája elfogyott, s Raonic két 6:2-es játszmával behúzta a mérkőzést.

A magyar Davis Kupa-válogatott vezére hétfőn az ausztrál Marc Polmanst, szerdán pedig a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinkát búcsúztatta egyaránt ötszettes csatában, a két találkozón összesen 8 óra 12 percet töltött a pályán. A világranglistán 15. kanadai szervakirály - aki 2016-os wimbledoni döntője után harmadik is volt az ATP rangsorán - előzőleg az argentin Federico Coria és a francia Corentin Moutet ellen összesen egy szettet vesztett, így kipihentebben várhatta a pénteki meccset.

A harmincéves ellenfél mindkét eddigi találkozójukat megnyerte, ezeket Stuttgartban vívták füvön, 2018-ban és 2019-ben. Kettejük pályafutásáról sokat elárul, hogy míg Fucsovics eddig 3,5 millió dollárt keresett pénzdíjakból, Raonic már csaknem 20 milliónál tart.

Az 1573 Arenában rendezett harmadik meccs kellemes 23 fokban és meglepően gyér közönség előtt kezdődött (csaknem párhuzamosan zajlott Kyrgios és Thiem csúcstalálkozója a Rod Loaver Arénéban) , a rangsorban 55. Fucsovicsot ugyanakkor mintegy húszfős, zászlókkal, parókákkal és sálakkal felszerelt magyar szurkolótábor köszöntötte hangos "Hajrá, Magyarország" skandálással. Raonic stílszerűen egy 210 kilométer/órás ásszal nyitott, majd stabil adogatójátékok következtek mindkét oldalon. Először a nyíregyházi teniszezőnek kellett bréklabdákat hárítania 3:4-nél, majd a játszmát lezáró rövidítésben a kanadai 5-0-ra elhúzott, és onnan már behúzta az 56 perces szettet.

A folytatásban maradt a szervacsata, hosszabb labdamenetek elvétve akadtak, és végre összejött a várva várt brék (2:0), Raonic az idei torna során először vesztette el a szerváját. Csakhogy a 196 centis rivális nagyszerűen irányított bombaerős tenyeresével, és rögtön visszazárkózott. Már úgy tűnt, hogy jön az újabb tie-break, amikor az egyre magabiztosabb nyíregyházi teniszező fogadóként két szettlabdához jutott, és a másodikat egy fantasztikus tenyeressel az alapvonalra ütötte.

Szűk két óra elteltével a felek nekirugaszkodtak a harmadik felvonásnak, melyben a 29 éves magyar 2:2-nél elbukta a szerváját, majd 2:5-nél ápolást kért jobb combjára-csípőjére. A szett ezzel együtt csakhamar elúszott, a kanadai pedig lendületben maradt, a negyedik játszmában villámgyorsan 5:1-re meglépett, és Fucsovics - akit tavaly a szupersztár Roger Federer állított meg a melbourne-i nyolcaddöntőben - innen már csak egy gémet tudott hozni. A találkozó 3 óra 11 percig tartott.    

Raonic (kanadai, 14.) - Fucsovics 7:6(2), 5:7, 6:2, 6:2

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső