Rangos vendégei, előadói lesznek péntektől vasárnapig a magyar fővárosnak: a BOK csarnokban zajló Challenger tenisztorna idején GPTCA nemzetközi edzői továbbképzést is tartanak.

Az előadók között ott lesz Toni Nadal, a világsztár spanyol teniszjátékos edző-nagybátyja, valamint svéd Magnus Norman, aki versenyzőként a világrangsor második helyén is állt 2000-ben, edzőként pedig most a svájci Stan Wawrinka felkészülését irányítja.

Sztárvendégek: Toni Nadal és Magnus Norman

- A háromnapos edzői konferencia nagyon jó lehetőséget kínál a magyar szakemberek számára, hogy megismerjék, miként, milyen módszerekkel dolgoznak külföldi kollégáik - mondta Sávolt Attila, a nemzetközi GPTCA (Global Professional Tennis Coach Association) továbbképzés fő szervezője, "civilben" a hazai rangsorelső Fucsovics Márton edzője. - Körülbelül hetven résztvevője lesz az eseménynek, a jelentkezők nagy része hazai szakember, de tíz külföldi is jelezte érkezését.

Aligha véletlen a nagy érdeklődés, hiszen pénteken például Toni Nadal tart délelőtt elméleti előadást, délután pedig gyakorlati bemutatót arról, miként dolgozik Rafával. Szombaton a Norman/Wawrinka-módszer lesz a fókuszban.

A továbbképzésen a volt Top-100 játékos Sávolt Attila, a korábbi Davis Kupa-kapitány Kuhárszky Zoltán is az előadói pódiumra lép, meghallgathatják a résztvevők a GPTCA elnökének, az olasz Alberto Castellaninak az előadásait, s szó lesz többek között a versenyszabályokról, a mentális tréningről, az étkezési tanácsokról is.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső