Hat korosztályos együttesünk vágott neki az idei kontinensvetélkedő selejtezőinek, s az U14-es és az U16-os lányok is bejutottak a fedettpályás csapat Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe.

A 16 évesek válogatottja is Eb-döntős

Az U12-es korcsoport csehországi küzdelmein a magyar fiúk (Sávay Zalán, Mészáros Patrik, Gubi Trisztán) a 6. helyen végeztek, a lányok (Molnár Kitti, Danko Vanesa) a 4. helyet szerezték meg.

Az U14-es fiúk (Boros Attila, Kalocsai Péter, Szombathelyi Benedek) triója Olaszországban a 7. helyen végzett. A korosztály leány csapata (Tóth Amarissa, Szabanin Natália, Kántor Anna) Zsiga László szövetségi edző vezetésével viszont kiharcolták a döntőbe jutást a pécsi selejtezőn, így ott lehetnek a két hét múlva esedékes csehországi nyolcas döntőben.

A 16 esztendősöknél is a leány csapatunk (Nagy Adrienn, Zádori Réka, Kovács Zita) szerepelt eredményesebben, így Jaross Gábor edző irányításával ők is készülhetnek a franciaországi döntőre. A fiúk válogatottja (Makk Péter, Sallay Péter, Velcz Zsombor) Hódmezővásárhelyen bronzérmes lett csoportjában, ám ez nem volt elegendő a fináléba jutáshoz.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső