Nyomtatás

A tél a fedett pályás "nagy" versenyek időszaka: a BOK (Syma) csarnokban ATP Challenger és WTA Tour viadalt rendezett hazánk.

A nyári, szabadtéri időszakban - az elmúlt esztendőhöz hasonlóan - ismét egymást érik majd az ITF Futures férfi tornák és női viadalok. Tizenhét ilyen esemény lesz 2017-ben.

Az Europe Tennis Center 2016-os WTA tornájának győztese, Kostova

Bár még nincs pontos ütemterv (a Nemzetközi Tenisz Szövetségnek három hónappal a tervezett kezdési időpont előtt kell jóváhagyásra elküldeni a versenyrendezési szándékot, egyeztetni a programba való felvételről), az MTSZ-ből származó hírek szerint 2017-ben is bőven lesz lehetőség hazai környezetben gyűjtögetni világranglista-pontokat.

A férfiaknak május első három hetében terveznek három egymást követő 15 ezer dollár összdíjazású viadalt, melyet két hét szünet után június közepén két 25 ezer dolláros torna követne. Augusztus végén, szeptember elején ismét lesz egy tripla, ismét három 15 ezres tornával.

A hölgyeknek május elején egy 15, majd egy 25 ezer dolláros viadal szerepel a tervezett programban, június közepén egy 60 ezer dolláros, majd egy 25 ezer dolláros viadal lenne, júliusban a tavaly debütált 100 ezres verseny jelentene nemzetközi szereplési lehetőséget, a nyár végén, ősszel pedig egy 60 ezres, két 25 ezres és egy 15 ezer dollár összdíjazású női viadal szerepel az MTSZ gazdag programtervezetében.

Davis Kupa-csapatunk, bárhogy is alakul a szlovákok elleni februári idegenbeli mérkőzés eredménye, a második körben is idegenben lép majd pályára. Fed Kupa női válogatottunk a szokott egy helyszínes csoportküzdelmeken a baltikumban szerepel február elején.

Lesz azért bőven rangos hazai esemény, hiszen július végén Győrött az Európai Isjúsági olimpia, szeptember második felében pedig Budapesten a Junior davis Kupa és Federation Kupa eseményei szerepelnek a versenynaptárban.

FaLang translation system by Faboba