Úgy tűnik, egyre többen sürgetik, hogy  találják meg a felelősöket, és legyenek elszámoltatva, szükség szerint megbüntetve azok, akik részesei, haszonélvezői, vagy elkövetői voltak az MTSZ-t az elmúlt időszakban érintő visszaéléseknek.

Még mindig aktív az a kör, amely az utóbbi években felszámolás-közeli helyzetbe sodorta a szövetséget a felelőtlen és törvénytelen gazdálkodásával.

 

 

PETÍCIÓ

a tenisztársadalom tagjaihoz

 

Kedves Sporttársak!

Több évi küzdelem árán elértük végre, hogy olyan személyi változások történjenek az MTSZ élén, melyek megteremthetik a hazai teniszélet felemelkedésének alapjait. A kezdeti lépések bíztatóak, elkezdett átláthatóvá és párbeszédre épülővé alakulni az MTSz működése. Úgy tűnik, hogy a kormányzat sportágunkba vetett bizalmát sikerült még annak ellenére is megőriztetni, hogy visszásságok sorozata derült ki az előző vezetésről. A kezdeti örömünkbe viszont ismét üröm került, mert a szeretett sportágunkat az előző 8 évben módszeresen kizsákmányolóknak nem volt még elég, az utolsó pillanat után is képesek lennének egy teljes sportágat beáldozni saját anyagi gyarapodásuk érdekében.

Elég volt! Meddig károsíthatják tovább a magyar teniszt ugyanazok a személyek és cégek?

Az elmúlt napokban kapta a hírt a tenisztársadalom, hogy az A-Z Prodikció Kft. és az A-Z Tenisz Produkció Kft. elnevezésű cégek végrehajtás útján több, mint 500 millió forintot inkasszáltattak le a szövetség számláiról.

Ebből is világosan látszik, hogy még mindig aktív az a kör, amely az utóbbi években Richter Attila korábbi főtitkár hathatós közreműködésével felszámolás közeli helyzetbe sodorta a Magyar Tenisz Szövetséget az elképesztő módon felelőtlen és törvénytelen gazdálkodásával.

Ahogy Lázár János újonnan választott elnök is fogalmazott pénteki közleményében:

„Mindenki tudja ebben az országban, hogy ezért a pénzért nem dolgoztak meg. Közbeszerzés nélkül elnyertek egy megrendelést, amelyért óriási összegeket követelnek, túlszámlázva az elvégzett munkájuk ellenértékét.”

Az újabb károkozás mögött ugyanazok a szereplők és ugyanaz a cégháló áll, amely Richter Attila és az előző ciklus vezetőinek közreműködésével közbeszerzések, törvényes pályázatok és testületi döntések nélkül milliárdokat pazarolt el a magyar kormány által az adófizetők pénzéből biztosított forrásokból. 

A több, mint 500 millió forint lehívása újabb merénylet a magyar tenisz ellen, főleg egy megújulási folyamat elején. Persze ez az időzítés nyilván nem véletlen a fent említett kör részéről…

Éppen ezért csatlakozzunk mi is Lázár János elnök úrhoz és az új szövetségi vezetéshez annak kapcsán, hogy kérjük, követeljük, mindenki fejezze be a Magyar Tenisz Szövetség kifosztását!  Emellett elvárjuk azt is, hogy találják meg a felelősöket, és legyenek elszámoltatva, szükség szerint megbüntetve azok, akik részesei, haszonélvezői, vagy elkövetői voltak ezeknek a visszaéléseknek!

Ez a mostani „inkasszó ügy” volt az utolsó csepp a pohárban. Mindenkinek távoznia kell a magyar tenisz közeléből, akinek bármilyen módon köthető a neve az inkasszót benyújtó cégekhez, illetve alvállalkozóikhoz, vagy az inkasszó lehívását elősegítő folyamatokhoz.

Kérünk mindenkit, aki támogatja a teljes megújulást, legyen az szülő, edző, versenyző, klubvezető, vagy lelkes hobbi teniszező, hogy aláírásával támogassa petíciónkat, melyet az MTSZ szeptember 15-i közgyűlésén a Közgyűlés és a vezetőség elé kívánunk terjeszteni.

Köszönettel

Erdei Csaba

a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért elnöke

 

A petíció ezen a linken írható alá

 Az aláírók névsora a Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével/Aláírások felirat megnyitásával tekinthető meg.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső