A Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért, mint a legnagyobb hazai egyesület (több, mint ezer fős tagsággal) üdvözli a Vidéki Tenisz, a Teniszezők a Teniszért és a Tiszta Tenisz mozgalmak közös nyilatkozatát.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyílt levelükben hangsúlyozzák: a szombati találkozó közös nyilatkozatában foglaltakkal teljes mértékben egyetértenek, az abban lefektetett alapelvekkel azonosulni tudnak.

 

Íme a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért állásfoglalása:

Bardóczky Kornél sportpályafutását és szakmai múltját ismerve garanciát látunk arra, hogy a tenisz Magyarországon ismét arra a növekedési pályára állhat, melyről a Magyar Tenisz Szövetség nem megfelelő gazdasági és szakmai irányítása sajnálatos módon letérítette.

Annak érdekében, hogy Bardóczky Kornél - mint a szakma elnökjelöltje - megoszthassa a jövőt illető szakmai elképzeléseit a szeniorokkal, soron kívüli megbeszélést kezdeményezünk vele. Természetesen ezt a lehetőséget minden más elnökjelöltnek is megadjuk.

A kiadott kommünikével összhangban „Teljes mértékben elhatárolódunk a szövetség korábbi, súlyos költségvetési hiányt okozó működési anomáliáitól, és azoktól, akik ebben bármilyen aktív vagy passzív szerepet vállaltak.”

A fentiekkel a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért maximálisan egyetért és várja a korábbi felelőtlen gazdálkodás részleteinek feltárását és a felelősök mielőbbi felelősségre vonását.

Mivel a hiány kiváltó okoiról a tagság nem kapott részletes beszámolót - még a hiány pontos összege sem ismert -, kezdeményezni fogjuk a Közgyűlésen napirendi pontként vagy napirend előtti hozzászólásként a több, mint 3,5 milliárd forintos hiány tételes felsorolásáról szóló beszámoló meghallgatását és a közgyűlési beszámolókhoz hasonló módon az írásos formában a tagság részére történő átadását.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső