Stumpf Zoltán, az ET elnöke a szövetség honlapján tett közzé egy nyilatkozatot, melyből megtudjuk: a korábbi főtitkár februári lemondása idején vált az elnökség és az ET számára világossá, hogy átfogó pénzügyi ellenőrzésre van szükség.

Június második felére, tehát a június 12-re meghirdetett közgyűlés  u t á n r a  ígéri az ET a szakjogászok véleménye alapján készítendő részletes jelentést.

Stumpf Zoltán, Szűcs Lajos - Fotó: Facebook, archív, 2016

 

Kommentár, változtatás, a fogalmazási hibák kijavítása nélkül közöljük a huntennis.hu portálon megjelent közeleményt:

 

Stumpf Zoltán, az Ellenőrző Testület tájékoztatója a tagság felé.

Tisztelt Tagszervezeteink, Tisztelt Sporttársak!

Az elmúlt időben több olyan meghatározó esemény történt a Magyar Tenisz Szövetség életében, amellyel kapcsolatban az Ellenőrző Testület is többször meg lett szólítva, ezért szükségesnek látom a Tisztelt Tagság tájékoztatását annak érdekében, hogy pontos képet kapjon a jelenleg zajló eseményekről.

A korábbi főtitkár lemondása idejében mind az Elnökség, mind az Ellenőrző Testület számára világossá vált, hogy a Magyar Tenisz Szövetség azonnali, átfogó pénzügyi ellenőrzésére van szükség. A honlapon közzétett elnökségi határozatokból naprakészen nyomon követhető, hogy az Elnökség nem fogadta el a volt főtitkár beszámolóját a szövetség pénzügyi helyzetéről, és annak egy független pénzügyi szakember által végzett teljes feltárását rendelte el.

Ezzel párhuzamosan az Ellenőrző Testület megkezdte a pénzügyileg feltárt nagyobb kötelezettségek alapját képező szerződések átfogó vizsgálatát.

A vizsgálat alá vont szerződések között külföldi cégekkel kötött és nem magyar nyelvű dokumentumok is találhatók, ennek lefordíttatása szükséges és időigényes feladat volt, a Covid-19 járvány is akadályozta a munkát. Olyan szerződéseket is megkaptunk menet közben, amelyek a vizsgálatok előtti időszakig nem kerültek átadásra részünkre, és több esetben nem magyar, hanem külföldi jog szerepelt a kikötésekben. Az Ellenőrző Testület külsős szakjogászt is bevont a munkába.

Az Ellenőrző Testület menet közben meglátásairól és felvetéseiről folyamatosan tájékoztatta az MTSZ Elnökségét és újonnan kinevezett főtitkárát. Több olyan komoly problémát tártunk fel, amely gyors és hatékony lépésekkel megoldható volt, ennek alapján az Elnökség meg is hozta a megoldáshoz szükséges határozatokat.

Jelenleg is tart a jogi helyzet feltárása külsős szakemberek bevonásával is, hogy annak eredményétől függően mind az Elnökség, mind az Ellenőrző Testület döntési helyzetbe kerülhessen. A szakvélemények elkészülésének várható ideje 2020. június második fele.

Ahogyan Juhász főtitkár úr is nyilatkozta, a feltárt tartozásállomány különböző tételekből tevődik össze, pl. a Covid-19 járvány hatásaitól kezdve a kifogásolható döntésekig. Tiszában vagyok a tagság türelmetlenségével a tisztánlátásra, ugyanakkor ahhoz, hogy felelős véleményt lehessen nyilvánítani, a szakvéleményeket meg kell várni.

Az Ellenőrző Testület megalapozatlan döntéseket nem hozhat, felelőtlen véleményt nem nyilváníthat.

A továbbiakban is, amennyiben Tisztelt Tagságnak kérdése merülne fel, szívesen állok rendelkezésére.

Maradok tisztelettel,

Stumpf Zoltán
MTSZ ET elnök

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső