Sportágunkhoz kötődő két szakember kapott a napokban megtisztelő elismerést.

A veterán teniszezők között is aktív egykori röplabdás szövetségi kapitány, dr. Kotsis Attiláné Gabi néni Prima Primissima díjat kapott, míg a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnökségi tagjává választotta Orbán-Sebestyén Katalint, a szakterület fáradhatatlan munkatársát. 

 

Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella nyugalmazott testnevelő tanár és mesteredző, a nemzetközi röplabda hírességek csarnokának egyetlen magyar női tagja, ma is aktív szaktanácsadó a Magyar sport kategóriában kapta meg a szavazatok alapján a Prima Primissima díjat.

A női röplabda-edzősködés úttörőjének számít, az első női edző, aki több olimpián irányította csapatát. Elvégezte a Testnevelési Főiskolát s közben pedagógiából és pszichológiából is diplomát és szakedző képesítést szerzett. Hazánkban ő írta és védte meg először doktori disszertációját röplabdázásból. S azóta is ő az egyetlen, akinek röplabdázásból sportdoktorátusa van. A felnőtt női válogatott szövetségi kapitányaként páratlan sikereket ért el a magyar röplabdasportban. Három olimpiára juttatta ki nemzeti együttesünket, két világ- és öt Európa-bajnokságon dirigálta legjobbjainkat. Annyira eredményes volt, hogy a magyar válogatottat Európában kizárólag az oroszok, a Szovjetunió válogatottja győzte csak le, a nemzetközi versenyeken.

Erdei Csaba, a veterán szövetség elnöke hívta fel örömmel figyelmünket a díjazott sportvezető teniszes kötődésére: „Tagtársunk a 91 esztendős Gabi néni, aki a napokban magas kitüntetésben részesült. Büszkék vagyunk rá!”

A tenisz-palya.hu is gratulál a teniszkedvelő sportvezetőnek! 

Miként szeretettel köszöntjük Orbán-Sebestyén Katát is, aki esztendők óta a hazai és nemzetközi speciális olimpia mozgalom szorgos szervezője, s munkájáért már több elismerést kapott. Ezúttal azzal tisztelegtek munkája előtt, hogy a Magyar Speciális Olimpia Szövetség tisztújító közgyűlésén beválasztották a testület elnökségébe.

– Nagy megtiszteltetés ért! Ma már lételemem az SO, hiszen nemcsak mint magyar és európai tenisz szakág vezető, hanem mint PhD hallgató is az értelmileg akadályozottak sportját kutatom. Célom hogy sportolóink életét munkámmal jobbá tegyem és most erre megkaptam a tisztelt tagság felhatalmazását is! Nagyon köszönöm! – mondta Kata a választást követően.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső