csehországban döntőznek az U16-osok: Udvardy Luca, Fenyves Gréta és Dankó Vanesa

Az U18-as leányválogatott Franciaországban, az U16-os pedig Csehországban mérkőzik meg hétfőtől szerdáig az európai élmezőnnyel.

A két együttes kapitánya, ifj. Fekete Rudolf és Gulyás István az elutazás előtt latolgatta honlapunk számára az esélyeket.

A fiatalabbak esetében az első öt hely megszerzése egyben a junior Fed Kupára is kvalifikál.

Szabanin Natália, Tóth Amarissa Kiara  és Bartha Panna triója Fekete Rudolf és Vaskó Balázs edzők társaságában

Az idei korosztályos csapat Európa-bajnokság selejtezőjét két csapatunk, az U16-os és az U18-as leánycsapat egyaránt sikerrel vette, ők a jövő héten lépnek pályára a kontinens legjobbjai ellen.

A Summer Cup edzők és játékosok számára egyaránt számos tanulsággal szolgáltak, amelyről honlapunknak is beszéltek.

A kora délelőtti kezdés a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető a közgyűlésen megjelenni szándékozó vidéki tagok érdekében hozott döntésnek, ám az kétségtelen, hogy az előző elnökség által trükkösen bedobott békéscsabai helyszín helyett ezúttal az ország közepén, a fővárosban volt a szövetségi közgyűlés. A határvidékekről azért így is kora hajnali indulás, minimum három órányi autózás szükséges az időbeni érkezéshez.

Az MTSZ elnöksége szinte napra pontosan egy évvel munkába állását követően adott számot munkájáról.

Tóth Amarissa és Szabanin Natália bronzérmes volt párosban

Szabanin Natália és Tóth Amarissa U18-as páros bronzérme a korosztályos kontinensviadal legjobb magyar egyéni eredménye. Gulyás István szövetségi edző szerint már a legfiatalabbak is korszerű, felnőttes és hatékony teniszt játszanak. Egyesben Tóth Amarissa szerepelt a legjobban, aki a legjobb 16 között fejezte be a küzdelmeket.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső