Megnyílt a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző sportág, a padel első hazai fedett versenyközpontja Budapest XI. kerületében, a Feneketlen-tónál.

Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke történelmi napról beszélt.

 

(tenisz-palya.hu/MTI/Facebook) * Noha "tesztüzemben" már hosszú hetek óta működik, csütörtökön este ünnepélyes keretek között hivatalosan is kapunyitást tartottak s átadták a Premier Padel Parkot. Magyarország első fedett pályás padelközponta a budai Feneketlen-tó mellett, impozáns környezetben található.

A hazánkban is egyre népszerűbb sportágat válogatott padelesek mutatták be az érdeklődőknek, és szabad játékra is sor került.

Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke történelmi napról beszélt, hiszen az egykori Flamenco teniszcsarnok helyén hazánk első fedett pályás padelközpontja nyílt meg, amely 9,5 méteres belmagasságával nemzetközi versenyhelyszínnek is tökéletes.

Arról beszélt, hogy az 1969 óta létező padel robbanásszerű fejlődés előtt áll, mivel már 18 millióan játsszák világszerte, nemcsak Spanyolországban és Latin-Amerikában népszerű, hanem kezdi meghódítani Európát is. Többek között olyan ismert személyiségek álltak a sportág mellé, mint Jonas Björkman korábbi svéd teniszező, de az AC Milan svéd labdarúgójának, Zlatan Ibrahimovicnak is már három padelterme van, és a Paris SG labdarúgócsapatának katari tulajdonosa, Nasszer el-Kelaifi is beszállt a sportágba.

Kerekes Péter ezután büszkén említette meg a hazai padel fejlődése kapcsán, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon a magyar férfi válogatott a nyolcadik, a női a hatodik helyen végzett, míg a szenioroknál a Kovács Anikó, Erdélyi Mónika páros bronzérmet nyert.

 

padel park 2 2022

 

Homonnay Géza, az egyik társtulajdonos felidézte, hogy a Premier Padel Park területén egykor olyan szabadtéri teniszpályák voltak, amelyeken a 1940-es években Davis Kupa-mérkőzéseket játszottak. Később, az 1980-as évek elején egy teniszcsarnokot építettek a helyén, amelyet a tulajdonosok tavaly vásároltak meg. Nyáron felújítják majd a most átadott padelcsarnokot is, hogy igazán méltó, 21. századi körülmények várhassák a sportolókat – hozzá kell tenni, most sincsen rossz állapotban a létesítmény.

A Premier Padel Park csütörtöki ünnepélyes avatóján Aczél László, az egyik társtulajdonos arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a nap történelmi a magyar padel történetében, hiszen mostantól idehaza is egész évben lehet játszani a sportágat. Hozzátette: az 1200 négyzetméteres csarnokban három versenypályát és egy edzőpályát tartalmaz a komplexum, rögtön hétvégén már meg is rendezik itt a Hungarian Padel Tour első állomását.

A nagyszerű új csarnokba a megnyitóra több híresség is ellátogatott, láthattuk akcióban vagy személyesen az atléta Baji Balázst, a sokszoros válogatott futballista Huszti Szabolcsot, Juhász Rolandot, a birkózó Lőrincz Viktort, a színész Oroszlán Szonját, a vízilabdázs Varga Dénest, a teniszező Noszály Sándort, sőt a hétfőn még az Australian Openen szerepelt Fucsovics Márton is tiszteletét tette az eseményen, miután szerdán hazatért.

 

kerekEgykori és jelenlegi teniszezők: Kerekes Péter, Noszály Sándor, Fucsovics Márton és Hole Sandra - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

premier

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső