Újabb sportdiplomáciai sikernek örülhetünk, amely a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a hazai teniszsport nemzetközi elismertségét növeli.

Orbán-Sebestyén Katalint, az MSOSZ elnökségi tagját, tenisz szakágvezetőjét és európai sporttanácsadóját beválasztottak a 2023-as, berlini Speciális Olimpia Nyári Világjátékok szakági sportszakmai vezetői közé.

 

Special Olympics Hungary - tenisz-palya.hu/MTSZ * A Magyar Tenisz Szövetségben gyerektenisz koordinátorként is tevékenykedő Orbán-Sebetyén Katalin Tennis Unified Sports Delegate, azaz a tenisz sportág "Egyesített Sportért felelős vezetőjeként" dolgozhat majd a játékok ideje alatt a német fővárosban. Azt megelőzően, 2022 nyarán a tesztverenyek idején hasonló feladatot lát majd el.

Az MSOSZ sportszakemberei közül ő az első, akit ilyen rangos elismerésben részesített a nemzetközi szervezet, az SOI. Mellette egy másik hazai szakember is fontos megbízást kapott: Rózsa Dóra nemzetközi triatlonbírót, az SOI sport-tanácsadóját bízták meg a 2023-as berlini világeseményen a triatlon sportág technikai igazgatói teendőivel.

Hihetetlenül boldog vagyok! Az egyik legnagyobb álmom vált valóra azzal hogy a világ második legnagyobb sportszervezetének, a világszerte 6,9 millió ember sportolását szervező Special Olympics-nek dolgozhatok a következő nyári Világjátékokon a tenisz egyesített sportért felelős szakmai vezetőjeként - mondta Sebestyén Kata.

A fogyatékos sport világában egyedülálló a Special Olympics Unified Sports Program (egyesített sport) tenisz páros verseny, amelynek célja az INKLÚZIÓ hirdetése és népszerűsítése.

 

img 3011 1 1

 

A Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség (SOI) „Egyesített Sport Program”-ja (Unified Sports) a világon mindenhol hivatalos versenyszám az SO-ban, így az egyesített tenisz páros verseny is, amely a világbajnokságon és a világjátékokon is az egyik legnépszerűbb versenynek számít.

Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ)1989 óta működik. A hazánkban mintegy 300 000 értelmi fogyatékossággal élő ember számára az egyik legfontosabb cselekvési lehetőség a sport. Állapotuk miatt azonban igen kevés lehetőség kínálkozik arra, hogy az ép emberekkel azonos körülmények között részesülhessenek a mozgás és a sport minden áldásában.

Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség (Special Olympics International, S.O.I.), az értelmi fogyatékossággal élő emberek nemzetközi szervezete, amelyet Eunice Kennedy Shriver Washingtonban alapított 1968-ban, tehát 53 esztendeje. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 1988-ban ismerte el a Speciális Olimpia Mozgalmat, mint a világ egyetlen sportszervezetét, amely a nevében viselheti az Olimpia kifejezést. Napjainkban mintegy 206 országban, 6,9 millió értelmi fogyatékossággal élő sportoló, 30 téli és nyári olimpiai sportágban edz és versenyez.

 

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső