Rub&Roll Tenisz Club néven indul újra a teniszélet az egykori Kiskastélyban. Az új tulajdonosok a festőien szép villa megvásárlásával csöppentek bele a sportágba, ám azóta a tenisszel kapcsolatos távlati céljaikat is meghatározták. A szakmai munka kialakításában Bogyó Tamás által vezetett Nexon Dunakeszi Teniszklubra támaszkodnak.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu/MTSZ) * Gödöllőn nemcsak nagy hagyományai vannak a tenisznek, de olyan festői környezetben elhelyezkedő pályákon lehet játszani, amely szinte vonzza a sportág szerelmeseit. Hosszú évtizedeken át volt a Boros család tulajdonában a Táncsics Mihály úti Kiskastély Étterem, Rendezvény- és Sportcentrum, amely a sportvezető és korábbi MTSZ-alelnök Boros György tavalyi halála után talált új gazdára. Az egyesület új neve pedig Rub&Roll Tenisz Club lesz, amelyet a tulajdonos Kiss Dávid, valamint társa Gebura Máté találtak ki, s kétségtelenül gasztronómiai hátterükről árulkodik.

− Igazából a villa épületébe szerettünk bele, s mivel a fővárosban is vannak éttermeink, megvásárlása tökéletesen bele illett a profilunkba – mesél a gödöllői kezdetekről Gebura Máté, aki ugyan versenyszerűen soha nem teniszezett, gyermek és fiatalkorát azért meghatározta a sport szeretete, hiszen éveken át kosárlabdázott és kenuzott. Innen fakad, hogy végül örömmel vállalta magára teniszpályák minden gondját, baját, s terveik között nem csupán a villa felvirágoztatása szerepel.

– A megvásárolt ingatlannal együtt jártak a pályák is, aminek a gondolatához szépen lassan szoktunk hozzá, mára pedig éppen olyan fontosnak érezzük, mint a villát. Tavaly augusztusban került sor az adásvételre, a nyarat hagytuk is az eredeti felállás szerint lemenni, az őszi hónapokat pedig azzal töltöttük, hogy megfogalmazzuk a sportággal kapcsolatos terveinket és céljainkat.

A legfontosabb ezek közül egy összetartó és erős közösség építése, amelynek elsődleges jellemzője a családias hangulat lesz. Ezt a vállalkozás irányítója Kiss Dávid fogalmazta meg, aki azt szeretné, hogy az ide látogatók ne csak a hat pálya, vagy az étterem ízletes konyhája miatt ugorjanak be egy órára, hanem a létesítményt egészében szeressék, s ha lehet, több órán keresztül is. Az infrastruktúra mindenesetre ideális, hiszen a két különböző profilú egységet egy 200 fő befogadására is alkalmas, hangulatos terasz köti össze. Mindez persze arra utal, hogy az új tulajdonosok üzleti vállalkozásként tekintenek új szerzeményükre, a valóság azonban ennél sokkal árnyaltabb.

 

godollo uj

 

− A mi üzleti modellünkbe nem fér bele, hogy rövid távon kivegyük a maximális nyereséget, majd pedig lesz, ahogy lesz – enged betekintést terveikbe Gebura Máté utalva ezzel a korábbi bérlők általános magatartására. – Tulajdonosok vagyunk és jó gazdaként tekintünk az ingatlanra, tehát azt szeretnénk, ha évről évre szépülne, gazdagodna. Éppen ezért az első két-három esztendőben inkább befektetnénk, visszaforgatnánk az esetleges nyereséget. Ami a teniszt illeti minőségi oktatást szeretnénk és utánpótlásbázist építeni, amiben a Nexon Dunakeszi Teniszklub lesz a segítségünkre. Bogyó Tamás vezetőedzővel januárban írtunk alá egy kétéves szerződést, amelyben vállalták, hogy edzőket biztosítanak, valamint szakmai programot állítanak össze a számunkra. Utóbbiban különösen nagy hangsúlyt fektetünk az iskolai és óvodai programra, amely természetesen csak szeptembertől, a járványhelyzet javulását követően indulna. Szerencsére már vannak helyi oktatási intézmények, amelyek nem csupán érdeklődnek a lehetőség iránt, de határozott igent is mondtak rá.

S mindezt a Rub&Roll Tenisz Club terhére, vagyis a pályákat, a felszerelést és az edzőket is ingyen fogják biztosítani az iskolák és az óvodák számára. A nyereség az a néhány gyermek lenne, aki a tanórák keretében megtartott foglalkozásokon kedvet kap a teniszezéshez. Hosszútávon pedig a versenyzéshez is, bár elsődleges céljuk sokkal inkább a már említett közösségépítés és bázisteremtés.

− Dunakeszin lakom, ezért sokat hallottam a Tamáséknál folyó iskolatenisz program sikeréről, mi is valami hasonlót szeretnénk itt Gödöllőn megvalósítani – véli Gebura Máté, aki maga is szívesen teniszezett volna iskolásként, ha lett volna rá lehetősége. Persze, amire akkor nem volt módja, azt most bepótolhatja, a sportág ugyanis ilyen rövid idő alatt is megfertőzte őket.

– Heti egy-két órát mi is rendszeresen játszunk, persze teljesen amatőr szinten, azt hiszem, van még mit fejlődnünk. A klubtagok valamennyien maradtak, akikkel egyre jobban megismerjük egymást, egyre jobb a kapcsolatunk. Nagyon figyelünk a tájékoztatásukra, a klubot érintő valamennyi kérdésről informáljuk őket, az edzőkön keresztül pedig gyors és konkrét visszajelzéseket kapunk tőlük.

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a Boros György által, a nyolcvanas években alapított Kiskastély SE a GLTE és a Mivas fúziójával az ország legjobb együtteseinek egyike lett. A Szuper Ligában többször is a dobogón végzett, pályái pedig amatőr, profi és nemzetközi versenyeknek éppúgy otthont adtak, mint a Davis Kupa-válogatott mérkőzéseinek.

 

godollo 2010A macedónok elleni 2010-es gödöllői DK-meccs győztes párosa után: balról Baranyi Szabolcs kapitány és a 3:6, 6:2, 2:6, 6:0, 6:3-ra nyertes Bardóczky Kornél, Balázs György duó

 

Az új tulajdonosok ezt a hagyományt is szeretnék életben tartani, és a bázisteremtésen túl rangos teniszeseményeket rendezni.

Ez utóbbiban is számítanak majd Bogyó Tamás és a dunakeszi klub tapasztalataira, a Champions Bowl nemzetközi utánpótlás-sorozat magyarországi állomásának tulajdonosaként, akár már idén segíthet bekapcsolódni gödöllői partnerének a korosztályos nemzetközi teniszélet vérkeringésébe. Ehhez persze a járványhelyzet kedvező alakulására is szükség van. Bár Kiss Dávid és Gebura Máté eltökéltségét látva biztosak lehetünk benne, ha idén nem is, de jövőre, vagy azután ismét rangos teniszesemények otthona lesz a különleges szép természeti környezettel rendelkező gödöllői egyesület. 

 

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső