Eredményes hetet zárt Nairobiban az MTK 15 éves teniszezője, Udvardy Luca.

A fiatal játékos hét győzelemmel jutott el a pénteki döntőbe, ahol a helyiek legjobbja, a 17 éves Angella Okutoyitól szenvedett 6:1, 6:4-es vereséget.

Párosban amerikai partnere oldalán az elődöntőben szenvedtek vereséget a későbbi győztes duótól, amelynek tagja volt az egyesben őt legyőző kenyai játékos.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu/MTSZ) * A selejtezőből egészen a döntőig menetelt Udvardy Luca a Nairobiban megrendezett G4-es kategóriájú ITF juniortornán. Az MTK 15 éves játékosa eredetileg Dél-Amerikába utazott volna, ám az ott kiszemelt viadalon nem fért fel a kvalifikációs táblára, ezért szülei Kenyára módosították az úticélt. A korosztályos világranglistán pillanatnyilag a 195. helyen álló játékos a gyors döntés miatt pénteken éjjel érkezett meg az afrikai fővárosba, s már másnap két meccset kellett játszania a selejtezőben. Az egy hét alatt végül összesen nyolc egyes és három páros találkozón lépett pályára, az amerikai Ashton Bowers oldalán az elődöntőig jutott.

– Egy gyönyörű, patinás angol klubban rendezték a tornát, számomra nagyon érdekes volt, hogy a vonalakat még mésszel festették fel, így ezeket minden meccs után hengerezték és újrahúzták – mondta el honlapunknak a pénteki finálé után Udvardy Luca, aki láthatóan nemcsak a pályán, de azon kívül is jól érezte magát az 1600 méter feletti magaslaton.

– Nem voltak könnyű meccseim, az ellenfeleim többsége európai akadémiákról érkeztek, a döntőben viszont a helyiek egyik legjobbja, egy tizenhét esztendős teniszező volt az ellenfelem, aki szinte hiba nélkül játszott a fináléban. Az átállás miatt az első két találkozom a vártnál döcögősebb lett, simábban is nyerhettem volna. A következő napokban azonban a pályát és meleget egyaránt megszoktam, s ismét jó formában játszottam. Az elődöntőben egy ír ellenfelem volt, akit csak háromórás, fordulatos csatában tudtam legyőzni. Meccslabdáról fordítottam! A győzelmen túl ez az önbizalmamat is tovább erősítette, ami a folytatásban lesz különösen fontos.

Udvardy Luca számára ugyanis nincs megállás, néhány napos magyarországi pihenőt követően az eredeti terveknek megfelelően neki vág a dél-amerikai túrának, a cél ugyanis továbbra is a juniorok közötti Top100-as helyezés. Minél előbb, annál jobb.

 

udvardy l 2021 nairobi

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső