A Nemzeti Edzés Központban szerdán 11 órától előbb a fiúk, azt követően a lányok egyéni elődöntői lesznek, nem hamarabb, mint fél kettőkor kezdődnek a fiú párosok elődöntői, majd fél három tájban a leány párosok aranymeccse zárja a napot a 18 esztendős korosztály fedett pályás országos bajnokságán.

 

Az első három kiemelt, Belkovics Achilles (Tenisz Műhely 1.), Szombathelyi Benedek (Kiskút, 2.) és Sztasák Jonathán (Tenisz Műhely, 3.) elődöntős, mellettük az a Páll Noel (Tenisz P., 15.) került a legjobb négy közé, aki a 4. kiemelt Miljanic Markó (PG Tenisz) búcsúztatása után kétszettes győzelmekkel lépdelt előre. A döntőbe jutásért: Belkovics-Páll és Szombathelyi-Sztasák.

A lányoknál csak 19 nevezőt regisztráltak, így a honi szabályok szerint mindössze négy kiemelt volt, s ez mindjárt egy különös helyzet eredményezett: a mezőny 3. és a 6. legjobb játékosa már a 16 között szembekerült egymással. A nemzetközi szabályoktól eltérő itthoni regula, a nyílt táblás verseny indulói létszámhoz kötött kiemelési metodikája alapvetően attól védi a szereplőket, hogy rangsor nélküli játékos ne kerüljön kiemelt pozícióba, ám egy országos bajnokságról feltételezhető, hogy minden résztvevőnek van magyar rangsora... Meggondolandó, hogy az ob-k esetében a "normál" zárt táblás metódus legyen az érvényes, azaz a 32-es táblán 8 kiemelt, ha az indulók száma meghaladja a tizenhatot (a jelenlegi szabályok 21-nél határozzák meg a határt, ha ennél kevesebb az induló, akkor csak 4 kiemelt lesz a táblán).

Ennek hiányában aztán izgalmas összecsapás kerekedett: a korosztályos magyar rangsor 5. helyezettje, Dankó Vanesa (Vasas) már első fellépésén összekerült a ranglista 9. helyén álló, nem kiemelt Kántor Annával (Kiskút). A mezőny legfiatalabbjaként versenyző Dankó végül 6:4, 6:7(6), 10-8-ra nyert.

A szerdai elődöntők során Tóth Amarissa (MTK, 1.)-Dankó (Vasas (3.) és Bartha Panna (PVTC)-Matkó Réka (Future TT, 2.) összecsapások lesznek.

Párosban a fiúknál Belkovics, Deli Merse (Teniszműhely, 1.)-Gombás Péter, Nádasy Gergely (Kiskút, SZVUK, 4.) és Szombathelyi Benedek, Zsigrai László (Kiskút, Városmajor, 2.)-Drágár Péter, Riskó Roland (Sóstói TC, Marso TC, 3.) meccseket rendeznek.

A lányoknál már kialakult az aranymeccs párosítása: Bartha, Matkó (1.)-Borsos Réka, Mihálka Zsófia (Alfa TI, 2.)

Frissítés:

Belkovics-Páll 6:4, 6:4, Sztasák-Benedek 6:2, 6:3. - Páros: Belkovics, Deli -Gombás, Nádasy 6:1, 6:1 és Szombathelyi, Zsigrai-Drágár, Riskó 6:4, 7:6(4) - Lányok: Tóth-Dankó 6:4, 6:3, Bartha-Matkó 0:6, 7:6(3), 7:5. A párosdöntő: Bartha, Matkó-Borsos, Mihálka 6:4, 6:1

 

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső