Hat vidéki és egy fővárosi egyesület csatlakozott a Magyar Tenisz Szövetség tagjainak táborába.

Januártól ismét lesz hivatalos országos rangsor az U12-es korosztály számára.

Covid-19: változik a labdahasználatra vonatkozó szabály.

 

Az elnökség jóváhagyta az alábbi tagfelvételi kérelmeket és e szervezeteket felvette a Szövetség tagjainak sorába:
Net Corner TC Budapest, Siófoki Tenisz Tanoda, Toptrix Kft. Szada, ESPA Kft.-Zsámbéki TA, Relaxo SE Szeged, Topdeal Kft. Miskolc és a Vadkacsa Teniszklub Veresegyház.

Az elnökség elfogadta a Sportigazgató szabálymódosításokra vonatkozó előterjesztését. Ezek közül az alábbiakat emeljük ki:

1. A Magyar Tenisz Szövetség Hivatalos Szabálykönyvének 2.5.5 pontja első bekezdésének „zöld pályára” vonatkozó rendelkezése helyébe 2021. január 1. napjától az alábbi szöveg lép:
Zöld pálya – az adott naptári évben tölti be legfeljebb a 11. életévét, azzal a kivétellel, hogy aki az adott naptári évben részt vesz 4 (négy) db U12-es versenyen, Play&Stay versenyen már nem vehet részt.”

Ez alapján a play & stay korosztályok 2021 január 1.-től :

2013 és fiatalabbak: narancs pálya ( 8. életévét tölti be )
2012 : narancs pálya ( 9.életévét tölti be )
2011 : zöld pálya ( 10. életévét tölti be )
2010 : zöld pályán indulhat de csak abban az esetben, ha január 1-ét követően, a játékos még nem indult 4 darab Fiú/Lány U12-es versenyen. Amennyiben már négy U12 versenyen elindult, nem játszhat többet play & stay versenyen.

2. 2021 január 1. napjától ismét bevezetésre kerül a 12 év alatti (U12) korosztály számára a Magyar Tenisz Szövetség által vezetett hivatalos ranglista.

3. A COVID-19 járvánnyal összefüggésben a Nemzetközi Tenisz Szövetség szabályzatának módosulására és a vírushelyzetre való tekintettel, a versenyeken használt labdákkal kapcsolatban az elnökség ellenkező döntéséig az alábbi ideiglenes szabályok elrendelésére kerül sor:

a. A Magyar Tenisz Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő versenyeken minden mérkőzésre új labdákat köteles a versenyrendező biztosítani. E szabály betartásának ellenőrzése a versenybírók kötelezettsége.

b. Használt labdák kizárólag legalább 24 (huszonnégy) órás „pihentetés” után kerülhetnek kiadásra edzés vagy mérkőzés céljára, azaz a mérkőzéseken/edzéseken használt labdákat legalább 24 (huszonnégy) órán át kizárólag tárolni szabad, játékra történő kiadásuk ezen időszakban tilos.

c. Labdákhoz csak tiszta kézzel - fertőtlenítve vagy kezet mosva - lehet hozzányúlni. Az új labdák minden esetben – a kézből kézbe történő átadás helyett - a földre téve kerülnek kiosztásra és beszedésre. (A fenti 24 órás szabály betartása mellett ugyanez a kiosztásra vonatkozó rendelkezés követendő a használt labdák vonatkozásában is.)

d. Egy mérkőzésen többen is cserélhetnek labdát vagy bonthatnak újat, de minden esetben a fent említett szabályok betartásával kell eljárni.
Fentiekre tekintettel az elnökség korábbi, azonos tárgyban született 2020/26/3 (2020.03.18) Határozatában foglaltak jelen határozat meghozatalával módosításra kerülnek.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső