Hajdú-Bihar megyében a járvánnyal fertőzött szezonban is háromszázötvenen teniszeztek a csapatbajnokság különböző osztályaiban.

A megszokott idényzáró teniszvacsora és a közös eredményhirdetés ezúttal elmarad. A bajnokság szervezője, A Mozgó Civisért Egyesület nevében Kollár László számolt be a versenysorozatról.

Ünnepelnek a hajdú-bihari bajnok Real Team II játékosai és vendégeik

 tenisz-palya.hu/MTSZ * Minden eddiginél több csapat és nevezett játékos részvételével zajlottak a Hajdú-Bihar megyei csapatbajnokságok küzdelmei az idei, járvánnyal "fertőzött" szezonban.

A szervezést ebben az esztendőben is sikeresen végző A Mozgó Cívisért Egyesület nevében Kollár László értékelte a szezon eseményeit.

- Huszonhárom csapat és több, mint 350 nevezett játékos nem csak megyei szinten, hanem országos összehasonlításban is megsüvegelendő létszám. Ebben az évben új csoporttal, a harmadosztállyal bővült a rendszer, ami a kezdeti furcsálás mellett úgy gondoljuk, hogy kiegyenlített mezőnyt hozott össze. Reméljük, a csapatok elégedettek voltak a csb-vel és jövőre tovább tud bővülni a csapatok és a játékosok köre is. A járványhelyzet miatt sajnos nem lehet megtartani a szokásos évzáró TeniszEstet, ezért annak időpontja jövőre tolódik egy szezonkezdő rendezvény formájában.

Bernáth László (Tempo Tours, edzője: Magó Krisztián) az elmúlt évben az egyik legtöbbet fejlődött amatőr játékos, akinek teljesítményét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Szenior Vidékbajnokság 35+ kategóriájának ezüstérme után a 2020-as őszi HBM Tenisz Liga nagyon erős 2. csoportjában is harcban áll a főszponzor Tempo Tours utazási iroda felajánlásából meghirdetett első díjért.

 

 bernathBernáth László

nezok

 

III. osztály:
Ebben az új osztályban 7 csapat indult el, amely már meglévő négy csapat mellé három új csapat indulását jelentette. Az egyik új csapat a Pallagi Ifjú Vadak csapata volt, ahol 1-2 éves tenisz múlttal a hátuk mögött álló bátor játékosok vállalták a megmérettetést és bár utolsó helyen végeztek, információink szerint már várják a következő évi kiírást. Őket előzte meg a Salakmenők csapata, akik a korábbi éveiket figyelembe véve, több győzelemmel, sikeresnek mondható szezont zártak, amit megerősít az a tény is, hogy csak rosszabb meccsaránnyal maradtak le az 5. helyről. Az 5. helyen végzett a Berettyóújfalui Kórház SK II. csapata, akik a teniszt mindig megtoldották egy jó vendéglátással is. Negyedik helyezett lett a DH-Szervíz II csapata, ahol a legnagyobb kihívást mindig a legjobb 6-os összeállítása okozta, mivel játékerőben többre hivatottak. Sokáig a rájátszási pozícióért harcolt a Cívisagro Ziccer különítménye, de végül az utolsó fordulóban lévő ki-ki meccsen alulmaradtak a második Püspökladányi Tenisz Akadémia ellen. Szükséges megemlíteni, hogy a CívisAgro Ziccer kapitánya dr. Berkó Ervin a csapatának erőviszonyait felmérve a II. osztály helyett a III. osztályba kérte magukat, ezáltal lehetőséget adva az Energy Solver Centrum csapatának a II. osztályban való játékra. A püspökladányiakat pedig külön dícséret illeti, hogy első szezonukban egyből feljutási lehetőségért fognak harcba szállni - a II. osztály 7. helyezettjével, a DTFC csapatával játszanak osztályozót. A III. osztály bajnoka a Hajdúszoboszlói SE frissen alakult csapata lett, akik veretlenül szerezték meg az első pozíciót úgy, hogy a lehetséges 252 pontból 233-at gyűjtöttek (93 %-os mutató). Szükséges azonban megemlíteni, hogy a csapat gerince korábbi OB III-as és megyei játékosokból áll, akik az első osztályban is megállják a helyüket.

 

dtfcA DTFC csapata: Kiss Csaba, Szarka Gyula, dr. Géczy Béla, Némeczky Gábor, Kóthay László, Dürgő György, dr. Tamás Gábor

II. osztály:
Sajnos az Energy Solver Centrumos fiúk nem tudtak élni a lehetőséggel, köszönhetően a járványhelyzet miatti "otthonmaradásoknak" és győzelem nélkül kiestek a III. osztályba. Az alapszakasz végén a DTFC, a Real Team Tc 3 és a Berettyóujfalu Kórház SK I. csapata holtversenyben állt 4-4 ponttal az 5-7. helyeken, amiből végül a Real Team csapata jött ki jól a rájátszás végére, akik így az 5. helyre futottak be. Hatodikok lettek a berettyóújfaluiak, míg hetedikek a DTFC-sek, akik így a Püspökladánnyal játszák majd a rájátszást, szempontjukból a benntmaradásért. A felsőházban negyedik helyezett lett a DEKK TC 2, akik bár az utolsó fordulóban megverték a Biovár TC csapatát, a korábban összeszedett ponthátrány miatt megelőzni őket nem tudták. Bronzérmes lett végül a Biovár TC csapata Benke Zoltán vezetésével. A második helyre a sok idő után az első osztályból tavaly kiesett Hajdúböszörmény csapata jutott, akik az osztályozón vereséget szenvedve jövőre is a II. osztályban folytatják a küzdelmeiket. Az osztályozón az első osztály 7. helyezett DEKK TC 1 csapatával kerültek össze, de ott 16:5-ös vereséget szenvedtek. A II. osztály bajnoka pedig az ifjú erőkből álló DEAC Junior csapata lett a szezonban egy vereséget elszenvedve csupán.

 

energy solver centrum kisAz Energy Solver Centrum együttese: Krucsó Zsolt, Majoros Máté, Kodama Asuka, Némeczky Gábor (névadó szponzor tulajdonosa), Akbari Ramtin, Kondo Teru, Charles Kuan-Te Lu

I. osztály:
Az utóbbi évek egyik legerősebb és legszínvonalasabb megyei első osztályú bajnokságának lehettünk tanúi. Több csapatban volt első, illetve másodosztályú játékosok, nemzetközi szinten is jegyzett juniorok és rengeteg tapasztalt amatőr versenyző alkotta a 2020-as megyei bajnokság első osztályát. Lehet ez még egy kicsit túl erős volt a Liget 2, a másodosztályból tavaly feljtutott csapatának, akik győzelem nélkül estek ki. Hetedik, osztályozós helyen végzett a DEKK TC I csapata, de nem ijedtek meg, mert utóbbin nyerve simán biztosították tagságukat jövőre is az első osztályban. Az alsó osztály döntőjét a Tempo-Tours Hajdúszoboszló csapata nyerte, legyőzve a Profi-Munkavédelem csapatát, ahol erősségben mindkét csapat a felső osztály kapuját nyitogatja. De idén ez még nem sikerült nekik, mert a felsőházba a negyedik helyen bejutó DEAC Old Boys csapata végül a rájátszás végén is ezt a pozíciót foglalta el. Őket előzte meg az alapszakasz második helyéről lecsúszó Liget I, akiket a hatalmas hajrát produkáló, a rájátszásban minden meccsét megnyerő DEAC 2010 csapata előzött meg a végén. Ez a hajrá viszont nem volt elég a végső győzelemhez, mert azt a végig stabilan játszó Real Team TC 2 csapata szerezte meg egy vereségget elszenvedve az egész szezonban.

 

dekk i es iiA DEKK TC I. és II. csapatának játékosai: Kerekes Károly (DEKK 2), Kemény István (DEKK 1-Csk), Puskás László (2), Papp László (2), dr. Klekner Álmos (1), Csomor Krisztián (2-Csk), Jakab Zsolt (1), dr. Lampé István (2), Egri László (1) Első sor: dr. Vámos Árpád (2), Bácskai Tamás (2), dr. Veres Imre (1), Szabó Tibor (2), dr. Győry Ferenc (2), Ébert Tamás (1), dr. Tóth Béla (2), Dobrai Zoltán (2)

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső