Hatvanhét esztendős korában elhunyt Bádonyi Imre (1953-2020), akit Bibonya becenéven ismert és szeretett a teniszpályák világa.

Baranyi István, Jakab László, Jánoss Imre edző, Ferenczfalvi Kálmán, Bádonyi Imre és Pál Károly - Fotó: Facebook/Gyöngyösi tenisz

 

Mint oly sok gyöngyösi teniszező, a kor nagyszerű edzőjénél, Jánoss Imrénél, a Batthyány téri pályákon ismerkedett meg a sportág alapjaival. Tagja volt a Taróczy Balázsék korosztályában országos ifjúsági csapatbajnokságon harmadik helyezést elérő, vidék legjobb ifjúsági csapatának számító Gyöngyösi Spartacus együttesének. Egykori párostársa, a Debrecenben élő Ferenczfalvi Kálmán meséli, hogy az a csapat a két „verhetetlen” fővárosi klub, az Újpest és a Vasas mögött lett bronzérmes a korosztályos csb küzdelmein. „Bibonya nagyszerű játékos, csodálatos partner volt – mindig jókedvű, vidám egyéniségét ismerték és szerették szerte az országban”.

Főiskolásként a Bp. Spartacusban folytatta a sportpályafutását, diplomaszerzés után azonban visszatért Gyöngyösre, a szülővárosába. A Húsipari Vállalat kereskedelmi osztályvezetőjeként dolgozott, majd magánvállalkozóként húsboltot és falatozót üzemeltetett. A tenisztől sem szakadt el. Munka mellett 1977-től tagja volt a sikert sikerre halmozó, az OB III-ból, veretlenül az OB I-ig menetelő, gyöngyösi fiatal teniszezőkből álló férfi csapatnak, s aktív pályafutása befejezése után sem lett hűtlen kedvenc sportágához! „Mindig Imre volt a csapat mókamestere és a teniszpálya egyik legnépszerűbb figurája! Legendásan jól forgott az agya az ultiban és a szerencsejátékokban, de kedvelte a horgászatot is. Idősebb korában még síelni is megtanult” – olvasható a gyöngyösi tenisz Facebook oldalán.

Néhány éve Fonyódra költözött és ott súlyos betegség után szeptember 13-án érte a halál. Hamvait szeptember 24-én, családi körben helyezték el a Bádonyi család síremlékében, Gyöngyösön.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső