Hagyományteremtő célzattal rendezett önkormányzati páros tenisztornát a Nexon Dunakeszi Teniszklub és a város vezetése.

A tornán tizenhat pár vett részt az ország minden tájáról, köztük egykori és mai teniszezők is.

A győzelmet a főszponzort képviselő Ferenczy Imre, Kisantal Dominik kettős szerezte meg.

A döntő előtt: Czeglédi László és ifj. Czeglédi László, Molnár Ákos versenybíró, illetve Ferenczy Imre és Kisantal Dominik - Fotók: Kovácsné Szabó Erika

Gy. Szabó Csilla írása * Rendhagyó tenisztornára készülődött szombaton reggel a Nexon Dunakeszi Teniszklub stábja. A helyi önkormányzattal karöltve, hagyományteremtő szándékkal, első ízben szólították meg a hazai államigazgatás teniszt szerető tagjait, akik örömmel mondtak igent, a szíves invitálásra. Tizenhat duó jelentkezett előzetesen az önkormányzatok részére kiírt Dunakeszi GriffSoft páros tenisztornájára, s a reggeli regisztráció során derült ki, hogy a kora ősziesre fordult, nedves és hűvös időjárás sem tántorította el őket a részvételtől. A mátészalkai, a csomádi, a túrkevei, a soproni, a debreceni és balatonboglári kettősök éppen úgy pontosan érkeztek, mint a fővárosból és annak környékéről nevezettek.

– Klubunk hagyományosan jó kapcsolatokat ápol a helyi önkormányzattal, hosszú évek óta sikeres közös iskolatenisz programot működtetünk, és az sem titok, hogy a polgármesterünk, Dióssi Csaba nagy rajongója a sportágunknak – fogadta honlapunkat Dunakeszin az ötletgazda Bogyó Tamás, a klub vezetőedzője. – Aki pedig szeret teniszezni, az meccselni is legalább annyira szeret. Azért gondolkodtunk egy kupa formájában, mert így a barátaink belekóstolhatnak egy igazi teniszverseny hangulatába is, miközben a meccsek szünetében megoszthatják egymással a gondjaikat, problémáikat. Számunkra az a legnagyobb siker, hogy már az első alkalommal megtelt egy tizenhatos tábla, ami nagyon jó kiindulópont a folytatáshoz.

 

dissi csaba bogy tamsDunakeszi színeiben: Dióssi Csaba és Bogyó Tamás

 

Az igazi profi hangulat kialakításához az is nagyban hozzájárult, hogy több önkormányzati vezető is egykori vagy jelenlegi teniszezőt választott partneréül. Így találkozhatott szombat délelőtt a Magyarság Sporttelepen két egykori ellenfél, majd később klubtárs is egymással, ráadásul nyomban az első fordulóban. Sopron képviseletében ugyanis az alpolgármester Csiszár Szabolcsot a helyi teniszsport kiválósága, Úr Csaba, míg a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökét, Fehérvári Tamást, a BBTC vezetőedzője, ifj. Fekete Rudolf kísérte el a tornára.

– Bizony, Csabival sokat játszottunk egymás ellen annak idején, majd Sopronban vendégjátékos is voltam, ezért nagyon szép emlékeket ébreszt bennem a mai találkozó – mondta a nyugat-magyarországi csapat győzelmével végződő meccset követően a balatonboglári szakember, aki kollégájával a pályán már nem, ám azon kívül rendszeresen találkozik. A vidék és országos bajnokságokon mindketten tanítványok sorát menedzselik már évtizedek óta, így a kapcsolat nem szakadt meg közöttük. A játék azonban mégiscsak más.

– Napi hat-nyolc órában állok a pályán és órát tartok, ezért nem igazán jut időm teniszezésre. Tudom, ez kicsit furcsa helyzet, de hát a szükség nagy úr. Mostanában azonban kicsit többet figyelek magamra, kerékpározom, néhány partit is lejátszom, ezért örömmel mondtam igen a meghívásra. Tamás ráadásul rendszeresen jár hozzám edzésre, s nem ez az első eset, hogy elkísértem valahová. A szervezéssel nagyon elégedett vagyok, első alkalom és mégis minden zökkenőmentesen zajlik. Ha hívnak, biztosan visszajövünk jövőre is.

Fekete Rudolf dicsérő szavai azért is különösen értékesek, mert az általa vezetett Balatonboglári Teniszklub az egyik legaktívabb egyesület ezen a téren. Idén a koronavírus-járvány miatt ugyan nehezen indult a versenyszezon, ám a Balaton-parti városban később belehúztak és minden kategóriában és korosztályban rendeztek nívós viadalokat. A szakember szerint végül túlélték a válságos időszakot, ami annak köszönhető, hogy sokan a magyar tengerhez vonultak vissza a pandémia kezdetén, így az egyéni edzések száma némileg még növekedett is. A táborozók és a csoportos foglalkozások résztvevői közül viszont sokan visszamondták a korábbi jelentkezésüket.

Ahogy Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere a megnyitón fogalmazott, a több mint negyvenezres település számára különösen fontos a sport, azon belül a tenisz. A testmozgás iránti országosan megnövekedett érdeklődésből a város büszkén veszi ki a részét, amit a 2016 tavaszán, sok kis egyesületből alapított Városi SE Dunakeszi léte is bizonyít. A helységben új sportcsarnok is épül, nyomban kettő is, fél éven belül mindkettő avatására sor kerül.

Ehhez nagyon sok segítséget kaptak a tornát megnyitó Tuzson Bence országgyűlési képviselőtől, aki beszédében hangsúlyozta, hogy mindenkinek példát kell mutatnia a felnövekvő nemzedékek számára, még akkor is, ha országosan javulnak a népesség fittségét mutató számadatok. A politikus szerint Dunakeszi a sportok városa és ezúttal a polgármestereken a sor, hogy ezt a gyakorlatban is bebizonyítsák.

A Dunakeszi GriffSoft páros tenisztorna fővédnöke, az egykori topjátékos, Sávolt Attila is ezer szállal kötődik a városhoz, ezért örömmel fogadta el a felkérést és elevenített fel néhányat a régi szép emlékek közül:

– Előbb táborokban, majd profi sportolóként edzéseken töltöttem itt sok időt, gyakorlatilag öt évenként járok vissza ide és mindig meglepődőm a fejlesztéseken, amelyek a sporttelepen történnek. Amikor még Bánhidi Karcsi bácsi volt az edzőm, a nyolcvanas évek második felében, gyakran jöttünk ide edzőtáborozni. Összesen három salakos pálya volt és a Duna-parton, faházakban laktunk. Az első napon Karcsi bácsi futtatott velünk egy Cooper-tesztet teljes erőbedobással. Majd miután kiadtunk mindent magunkból, közölte velünk, hogy az egy hét elteltével csak az mehet haza, aki megjavítja az eredményét. Nem mondom, kellett igyekeznünk. Később, már profi játékosként is mindig jó volt visszajönni ide edzeni, s most is örülök, hogy itt lehetek.

Közben persze sorra mentek a mérkőzések, és ahogy az már a teniszpályán lenni szokott, mindegyikből végül mindegyikből vérre menő csata lett. Az indulók között pedig a fiatalabb teniszezők között is voltak néhányan, mint például Füle Mátyás, Kisantal Dominik, Túri-Nagy Dominik és Takács Bercel Sándor.

Utóbbi a maga 12 esztendejével a torna legfiatalabb résztvevője volt, mégis az elődöntőig jutott édesapjával, a tornát támogató Volvex kft. ügyvezető igazgatójával. A fiatal játékos gyorsan a többiek kedvencévé vált, különösen bátorsága miatt, ahogyan a felnőttekkel felvette a harcot. No persze, a Római TA teniszezője nem más, mint az idei U12-es fiú országos bajnok.

 

takcs bercel kezet fog dissi csaba dunakeszi polgrmesterrelA legfiatalabb szereplő, Takács Bercel Sándor veszi át a díjat Dióssi Csaba polgármestertől

A döntőbe mégsem ők kerültek, hanem a Pasarét TK edző-játékosával Kisantal Dominikkal megerősített főszponzori kettős. A névadó, harminc éves szakmai múlttal rendelkező magyar ügyviteli szoftverfejlesztő és informatikai részvénytársaság, a GriffSoft vezérigazgatója, Ferenczy Imre a győztesnek járó hatalmas kupa átvételét követően fiatal partnerének köszönte meg a győzelmet, akivel nagyon jól ismerik egymást:

„Domi tanítgat engem a játék szépségeire, s talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy még egyszer sem sikerült megvernem. Későn kezdtem el játszani, de ma már minden nap teniszezem, s remélem ez a játékunkon is látszott, méltó partnere voltam ifjú mesteremnek. Szoftverfejlesztőként hosszú órákat töltünk az íróasztal mögött töltött, ezért a cégünk örömmel vesz részt minden sporteseményben, ahol kimozoghatjuk magunkat. Sokan teniszeznek nálunk hobbiszinten, s mivel az államigazgatás és a nagy intézmények elsősorban a piacunk, ezért azonnal elvállaltuk a főszponzor szerepét. Ezek a sportesemények remek közösségi programok, amelyeken kötetlen formában köthetünk kapcsolatokat, vagy ápolhatjuk a már meglévőket. Cégünk Újpesten található, Dunakeszihez közel, éppen ezért sok kollégánk itt is lakik. Ami pedig a tornát illeti, azt hiszem remekül választottam párt magamnak, jó színvonalú, nagyon kemény meccseket játszottunk. Mi magunk sem számítottunk a végső győzelemre.

Ferenczy Imre szavait Kisantal Dominik is bólogatva hallgatta, elismerve, hogy számára is meglepetés volt a végső siker.

A számszerű eredmény azonban ezúttal tényleg másodlagos volt. Az önkormányzati dolgozók és partnereik számára a kellemesen és sportosan eltöltött nap emléke lesz maradandó, amelyhez a Tóalmási Kft. finom reggelije és ebédje adott illatozó kíséretet. Nem csoda, hogy a hatszoros vidékbajnok, az SVSE vezetőedzője, Úr Csaba is biztos volt, a visszatérésben:

– A későbbi győztestől kaptunk ki. Azt hiszem ma rosszul választottunk taktikát. De sebaj, jövőre már biztosan mi gyerünk!

Dunakeszi „GriffSoft” páros tenisztorna

Döntő: GriffSoft (Ferenczy Imre, Kisantal Dominik) − Túrkeve II. (id. Czeglédi László, ifj. Czeglédi László) 4:0, 4:1; - Elődöntők: Túrkeve II. − Volvex (Takács Sándor, Takács Bercel Sándor) 4:2, 4:2; GriffSoft − Akasztó (Szentandrási Zsolt, Túri-Nagy Dominik) 4:2, 4:2. - Vigaszág döntő: Mátészalka (Szabó István, Füle Mátyás) − Visegrád II. (Szabó Zoltán, Lelkes László) 4:2, 4:0.

 

a tbla a

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső