Bács-Kiskun komoly teniszmúlttal rendelkező megyeszékhelye ismét jelentős szerepet kaphat a sportág hazai életében.

Szemereyné Pataki Klaudia, a település polgármestere Lázár János MTSZ-elnökkel tárgyalt a korábbi WTA-sztár Szávay Ágnes szakmai koordinációjával épülő központról.


- A miniszterelnök megbízásából felkeresem azokat a városokat, ahol partnerségre számíthatunk abban, hogy a hazai teniszéletnek új lendületet adjunk - olvasható Lázár János hivatalos Facebook oldalán. - Kecskeméten egy teniszakadémia létrehozásához kerestem és találtam ma szövetségeseket.

A szövetség elnöke arról számol be, hogy szerdán Kecskeméten "tenisz-ügyben" találkozott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonnyal.

- Azt ajánlottam fel, hogy önkormányzati telken, kormányzati, szövetségi és magántőke bevonásával, Szávay Ágnes szakmai koordinációjával egy kecskeméti teniszcentrumot hozzunk létre.

A tervek szerint a jelenlegi teniszcentrummal szemben, a régi Rudolf-laktanya területén alakítanák ki az akadémiát.

Mint a polgármester asszony elmondta, van létjogosultsága a teniszcentrumnak, hiszen két kiváló teniszezőt is fel tud mutatni a város Szávay Ágnes és Bardóczky Kornél személyében.

– Kecskemét az utánpótlásnevelésről híres, a következő években pedig egy új szegmens fejlődhet ezen a területen. A következő években ugyanis közös munka indul Szávay Ágnes vezetésével, a Magyar Tenisz Szövetség támogatásával - mondta a polgármester.

 

 dsc0245A polgármester és a WTA-klasszis a jövőt tervezi - Fotó: hiros.hu

 

A hírt Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke is megerősítette. Bejelentette, hogy egy új 21. századi elvárásoknak megfelelő teniszcentrumot hoznak létre. Az akadémia legfontosabb célkitűzése az lesz, hogy kiemelkedő infrastruktúrát biztosítsanak az egyetem, a sportolók, de leginkább az iskolás fiatalok számára az utánpótlásnövelés érdekében.

A város, valamint a Magyar Tenisz Szövetség Szávay Ágnes teniszezőnőt, olimpikont, egy egyéni és két páros junior Grand Slam-torna győztesét kérte fel arra, hogy vezesse a leendő akadémiát.

– Nagyon nemes cél, hogy minél több fiatallal ismertessük meg ezt a sportágat. Engem sok mindenre megtanított a tenisz, szeretném, ha a jövő generációi számára is ilyen sok pozitív élményt nyújtana – hangsúlyozta Szávay Ágnes.  – Mindent megteszek annak érdekében, hogy a legjobb szakmai felkészülést és háttér munkát biztosítsam a kecskeméti gyerekek számára, és bízom abban, hogy egy sikeres akadémiát tudhatunk majd magunkénak a közeljövőben.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső