Nyomtatás

Terjeszkedett, csinosodott a terület: adogatófal, pályák között átjáró, új vízelvezető készült, modernizálták, áthelyezték a világítóoszlopokat.

A Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub 16 millió forintos fejlesztéseiről Vincze Béla és Kovács Zoltán számolt be.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának és Gyula város önkormányzatának támogatásával tizenhatmillió forintból újulhatott meg a gyulai tenisztelep.

 

Vincze Béla, a Tenisz Szabadidő Sport Klub elnöke elmondta, a minisztériumi 15 millió forint elnyeréséhez a Magyar Tenisz Szövetség ajánlása kellett, s a pályázati forrást utólag a gyulai önkormányzat egymillió forinttal kiegészítette, így összesen tizenhatmillió forintból tudtak gazdálkodni a közelmúltban zárult felújításkor.

Megtudtuk, hogy szélesedett a pályák rendelkezésére álló terület: a teniszezők „kinyújtózkodhattak” egészen a pályák mentén húzódó futballöltözőkig, melyeket a Gyulasport NKft. felújított, így immár esztétikailag is szép határmezsgyéje van a tenisztelepnek.

– A „területnyeréssel” lehetővé vált, hogy a pályák közötti távolság növelkedjen, s így a párosjáték, az átcsorgó labdák kevésbé zavarják a szomszédos pályán teniszezőket. A hátsó kifutó pedig a nemzetközi előírásoknak megfelelően 6 m 40 cm lett.  A klubépületnél levő hat pályát két hármas blokkra bontottuk, középen pedig egy széles átjárót alakítottunk ki. Így egyszerűbben el lehet jutni a távolabbi, a 7-es és 8-as pályákhoz. A meccseket immár nem az alapvonal mögül, bokrok takarásából kell szemlélni, hanem erről a sétatérről, középről, ahol a kényelmet szolgálandó az új kerítésen még „könyöklő” is készült a nézőknek.  Kis lelátókat is elhelyeztünk, így oldalról könnyen láthatóak a mérkőzések – avatta be a tenisz-palya.hu olvasóit a részletekbe Kovács Zoltán, a gyulai teniszsport egyik legfőbb mozgatója, „mindenes főszervezője”.

 

leltk

 

– Első ütemben egy adogatófalat húztunk fel, amely régi álma volt az egyesületnek. Az amatőrök és a versenyzők számára is hasznos pályaelem megépítése azért is volt fontos, mert a két éve átadott új pályák építésekor a régi falat le kellett bontanunk – ismertette Vincze Béla.

A teniszklub vezetője elmondta, a fejlesztés keretében megnövelték a hat pályát magában foglaló területet, így a pályák már a nemzetközi elvárásoknak is megfelelnek. A pályaszélesítés során megtörtént a játéktéren található világítóberendezés áthelyezése, illetve kábelezése, a szegélykövek beépítése, a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése és a teniszcentrum kerítésrendszerének teljes cseréje is.

 

gyula csapadek

 

A csapadékvíz elvezetésének szükségességét mi sem indokolta jobban, mint a tavalyi nemzetközi viadalt egyik este elárasztó özönvíz, mely nem csak a pályákat, hanem a levezető árkot is „megtöltötte”. Normál esetben ilyenkor hosszú ideig lehetetlen a játék – ám a gyulaiak mestercsapata az éjszakai szivattyúzással a telepen kívülre tessékelte a vizet, s másnap hajnalban gondos előkészítéssel a kiírt program kezdetére játékra alkalmassá varázsolták a pályát. Csodálkoztak is  a teniszezők, külföldiek és hazaiak egyaránt, akik a városban levő tócsák láttán nem gondolták, hogy itt már meccset lehet játszani a tervezett időben.

Az új csapadékvíz-elvezető rendszer immár szükségtelenné teszi a hasonló éjszakai hadműveleteket, ezzel együtt marad azért teendője a telepet állandóan szépítő, bővítő teniszkollektívának. Mert Gyulán csapatmunka zajlik. A szakosztály tagjai – kicsik, nagyok, idősek, fiatalok – közösen munkálkodnak, ha nincs pénz, akkor társadalmi összefogással.

Azért számítanak a pénzügyi támogatásra is. Idén is pályáztak, de a jelentkezésüket még nem bírálták el. Az egyesület azonban tovább folytatja a fejlesztéseket, a klub tagjai nem maradtak tétlenek: a legújabb szépítkezés a sportterek melletti füves részek parkosítása volt.

A gyulaiak azt remélik, hogy augusztus 21-23. között, a hagyományos dr. Komjátszeghy Endre emlékversenyen sokan megcsodálják majd átalakult régi-új tenisztelepüket.

 

lelt 2jpg m7a9u

FaLang translation system by Faboba