A szombaton kezdődő Marso-Bige I. osztályú tenisztorna férfi mezőnyének sztárja Fucsovics Márton lesz, aki örömmel lép pályára szülővárosában.

Az ATP világranglistán korábban a 31. helyen jegyzett teniszező honlapunknak adott interjújában elmondta, szíve mélyén mindig nyíregyházi marad, soha nem felejti, honnan indult.

Fucsovics három hete ismét komolyan edz, s úgy érzi mind technikailag, mind erőnlétileg jó úton jár, s csupán az előtte lévő konkrét kihívásokra koncentrál.

 

Gy. Szabó Csilla írása * Nemcsak a szervezők és a nézők várják türelmetlenül Fucsovics Márton pályára lépését a Marso-Bige pénzdíjas első osztályú tenisztornán, de maga a karriercsúcsát 2019. márciusában az ATP 31. helyén beállító kiváló teniszező is. A világhódító útjára Nyíregyházáról indult játékos honlapunknak nyilatkozva hangsúlyozta gyökerei fontosságát, így a szabolcsi városhoz fűződő erős kötelékeit is.

− A szervezők felkérésére vállaltam a részvételt, s emiatt az osztrák csapatbajnoki meccsemet is lemondtam – jelentette ki Fucsovics, amikor a részvétel okairól kérdeztük. – Úgy érzem, a jelenlegi helyzetben ez egy kifejezetten jó döntés, hiszen a mostani rendezők, gyermekkoromban még az én utamat egyengették. Utóbbit soha nem fogom elfelejteni.

− Napjai nagy részét ma már Nyíregyházától távol, Budapesten, a versenyszezonban pedig külföldön tölti. Milyen érzések kötik szülővárosához?

 − Szüleim, rokonaim és barátaim egy része jelenleg is itt él, ezért a kötődésem természetesen a mai napig megmaradt. Úgy gondolom, hogy a szívem mélyén mindig nyíregyházi maradok. Ezen nem hiszem, hogy bármi is változtathatna.

− Bár úgy tudom, hogy a karantén idején sem állt le teljesen, a Budapest Kupa mellett a Szuper Ligában is pályára lépett, csak július elején kezdett ismét komolyan edzeni. Milyen állapotban érzi magát a munkával töltött három hetet követően?

− Július kilencedikén vágtunk bele a komoly felkészülésbe. Azóta napi négy-hat órát gyakorlok, ami természetesen az eredményét is meghozza szép lassan. A jelenlegi helyzethez mérten úgy érzem, sikerült visszanyernem a régi formám, egyre jobban mennek az edzések és a fizikai állóképességem is folyamatosan javul. Nyíregyházán éppen azt mérhetjük fel, hogy mire volt elég ez a közel három hét. Mivel nagyon jó mezőny gyűlt össze a tornára, jó meccseket és hangulatot várok tőle. Természetesen mindent megteszek azért, hogy győztesen hagyhassam el a szülővárosomat. Nem szeretnék a helyi szurkolóimnak csalódást okozni.

− A nagyvilágból ismét rossz híreket kapunk a járvánnyal kapcsolatban. Ön mire számít a következő hónapokban?

− Túl vagyok azon, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzeten agyaljak, pillanatnyilag nem foglalkoztat, mit hoz majd az év második fele. Kizárólag arra koncentrálok, ami rajtam múlik, éppen ezért maximálisan próbálok alkalmazkodni a nemzetközi szövetség által meghatározott az újabb és újabb határnapokhoz. Augusztus elején a tervek szerint az Egyesült Államokba utaztam volna, ha erre nem lesz lehetőségem, akkor európai versenyeken fogok indulni. Az általunk eltervezett munkát azonban egyáltalán nem befolyásolják ezek a változások, a tornák újraindítására a lehető legjobb formámat próbálom hozni.

A verseny szombaton 10 órakor kezdődik, az F1 kategória nagyágyúi, köztük Fucsovics a 14 óra után kezdődő délutáni programban lépnek pályára. Néhány érdekes párosítás: Fucsovics−Szebő, Fajta−Velcz, Becser−Szendrői, Dulganov−Sztasák; nem előbb, mint 15.30 óra: Varga-Tóth−Nagy P., Necz−Máthé, Koczka−Marozsán.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső