Sikeres volt a rákosligeti OPTI Tenisz Club pályáin szervezett verseny, s a résztvevők már a folytatásról faggatták a rendezőket.

Molnár István, az ötletgazda főszervező számolt be a történtekről honlapunknak.

 

– A verseny célja az volt, hogy egy baráti hangulatú, nem hivatalos, azaz nem az MTSZ-nél regisztrált teniszversenyen lehetőséget biztosítsunk a 2013 őszén létrehozott programomban teniszezni kezdett játékosaimnak arra, hogy nézők előtt, nyílt versenyen is összemérhessék tudásukat, továbbá, hogy – mint Rákosligeten először ütőt fogó teniszező, és újra itt teniszt tanító edző – pezsgést, lendületet adjak a 2 év óta újra megnyíló ligeti teniszéletnek - összegzett Molnár István.

A kezdeményezésemet örömmel fogadta, és a versenynek kitűnő, szinte családias helyszínt biztosított Kárpáti Zoltán, a rákosligeti OPTI Tenisz Club vezetője. A résztvevők ebédet is kaphattak a helyszínen.

A három versenyszám küzdelmei egy nap alatt zajlottak le. A Steve Junor Openen – mint a többi versenyszámban is – együtt indulhattak lányok és fiúk. Két csoportban körmérkőzést játszott a hét induló (valamennyien részt vesznek a Steve TC edzésein), a döntőben pedig Majsitz Leon győzött Kereszti Marci ellen. Ők már versenyszerűen sportolnak, a többi induló még nem.

A kilenc szereplővel rendezett Steve Senior Open szintén azonos rendszerben, vagyis csoportmérkőzésekkel, majd a csoportgyőztesek döntőjével, illetve a csoportmásodikok bronzéremért folyó párharcával zajlott le. A kupát a döntőben a labdabiztos, megbízható teniszt játszó Nemes Zsolt nyerte Farkasinszky Csaba ellen, mindketten jó színvonalon játszó teniszezők.

A nyolcfős nyílt párost az OPTI Tenisz Openért írtuk ki, itt elindult a junior versenyen döntőzött két 11 éves fiú is, akik a felnőttek között nagy csatában lettek 4. helyezettek. A párost a Ríz Ádám,  Farkasinszky Csaba kettős nyerte a Nemes Zsolt, dr. Herbály Péter páros ellen.

A verseny jövőbeli folytatásának szándékát mutatja, hogy bár a győztesek egy-egy szép kupát vihettek haza, a fődíj mindhárom versenyszámban az egyesületeknél kiállításra kerülő gyönyörű, nagyméretű kupa, amibe a győztesek neve évente be lesz gravírozva. A Steve Tenisz Club minden győztesnek és érmesnek további szép tenisz ajándékokat (sapkát, csuklótörülközőt, stb.) adott át, a Tenisz Pro-val, és annak vezetőjével, Torják Zoltánnal kialakított hosszú távú baráti kapcsolatának köszönhetően.

A versenyt Rákosmente alpolgármestere, dr. Füzesi Péter nyitotta meg, és a nap folyamán a versenyen megjelent több kerületi önkormányzati képviselő, többek között Rózsahegyi Péter és dr. Fenke Ferenc is.

A jó hangulatú verseny végén több induló is úgy nyilatkozott, hogy nagyon várják a verseny folytatását, akár már idén ősztől is.

 

steve 2

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső