Nagy sikert aratott és részvételi rekordot hozott az idén új névadó szponzorral indult Mátyás Keserű Országos Menedzser Teniszbajnokság idénynyitó versenye.

Nyíregyházán, a Marso Tenisz Centrumban a helyi és környékbeli vállalkozók, üzletemberek mellett pesti résztvevők is elindultak.

 

A viadalon összesen 37 kettős lépett pályára (29 duó a férfi párosban és 8 egység a vegyespáros versenyen).

A férfiaknál a Balogh János, Balogh Bálint kettős nyert Bige Dávid és Fazekas Dániel duója ellen, a vegyes párosban Poroszka Norbert és Tamás Mariann végzett az első helyen, míg a vigaszversenyen Tamás Máté, Hliva Sándor párosa lett a győztes.

Az idei Mátyás Keserű Országos Menedzser Teniszbajnokság idénynyitó versenyének a helyszíne nyírségi fővárosban lévő MARSO Tenisz Centrum kiválóan előkészített pályái voltak.

Bár a meteorológia esőt jelzett az időjárás végül is kegyeibe fogadta a szervezőket, ami egyik oka lehetett a rekordszámú indulónak. De ennél talán meghatározóbb tényező volt az, hogy a városban valószínűleg ez volt az első, a koronavírus óta engedélyezett, nyilvános sportesemény. A családtagok, szurkolók éltek is a lehetőséggel és nagy számban látogattak ki a létesítménybe.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató elmondta: a nyírségi város eddig háromszor (2009-ben és 2010-ben, valamint az elmúlt évben) rendezett menedzser tornát. Ez utóbbinak, ahogy a mostaninak is Poroszka Norbert, az ország meghatározó gumiabroncs-kereskedő cégének, a Marso-nak az egyik vezetője, a teniszklub elnöke volt a helyi szervezője. Ezt követően bemutatta Nagy Robertet, a Mátyás Pálinkaház marketingigazgatóját - a cég a 2020-as esztendőben névadó főtámogatója a Manager Opennek. Bejelentette továbbá, hogy a télikertek tető részét gyártó és forgalmazó Sunwood vállalat idén szintén csatlakozott a szponzori körhöz.

A helyi és környékbeli, valamint budapesti és kiskőrösi vállalkozók és üzletemberek először több csoportban és körmérkőzés formájában mérték össze erejüket. A résztvevők között - mintegy a torna társasági jellegét erősítve - két apa-fia, és egy apa-leány páros is szerepelt. A csoportgyőztesek a legjobb 8 közé kerültek. A szép számú közönség előtt zajló elődöntők során az esélyesebb Szabó Zoltán, Háda Krisztián pár kikapott a Fazekas Dániel, Bige Dávid kettőstől, akiket a döntőben meg az összeszokott Balogh János, Balogh Bálint duónak sikerült legyőznie.

A kiegészítő vegyes párosok küzdelmét a Poroszka Norbert, Tamás Mariann egység, míg a vigaszversenyt a Tamás Máté, Hliva Sándor kettős nyerte (döntőben a pesti Hegyesi László, Berecz Levente párossal szemben).

 

manager nyiregy 2 copy

Az ünnepélyes díjkiosztás során az egyes számok győztesei és helyezettjei serleget és egy-egy palack Mátyás Keserűt, továbbá a Panda Security Kft és a Zema Ékszerház ajándékait, Chivas whiskyt, MOB évkönyvet, valamint a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelet kapták kézhez.

A versenyigazgató a régiós viadal kora esti befejezésekor köszönetet mondott Poroszka Norbertnek a színvonalas házigazdaságért, Lippai Istvánnak a versenybírói feladatok ellátásáért, valamint verseny további támogatóinak (KPMG, a Parfüm-Line Kft, Foxton).

Hámori Tamás felhívta a figyelmet a bajnokság következő állomására, amelyre június 13-án, jövő szombaton a székesfehérvári Kiskút Tenisz Klubban kerül sor.

 

manager nyiregy 3

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső