Virtuális országjárásunk során most is azt vizsgáltuk, miként reagálnak a teniszklubok, edzők a koronavírus következtében kialakult helyzetre.

A tenisz-palya.hu várja az egyesületektől, pályatulajdonosoktól érkező aktuális információkat, hogy segítsünk a gyors tájékoztatásban.

Ezúttal egy játékos, egy klubtulajdonos és egy edző szavait osztjuk meg olvasóinkkal.

Csontos Eszter Fb-fotója jelzi: a kertben is lehet teniszt gyakorolni

 

Babos Tímea:
– Óriási szerencsém, hogy a szüleim konditermet üzemeltetnek Sopronban, a házon belül. Ők a múlt héten bezártak, fertőtlenítettek, de én használhatom. Emellett kimehetek az erdőbe, a kertbe, van nálunk lépcső és ugrálókötél is - mondta a páros világranglista 4. helyén álló klasszis az nso.hu hasábjain. - A felkészülés, formában tartás teniszes része nehezebb ügy, fedett pályára eszemben sincs bemenni. Jó idő esetén talán majd a szabadban ütögethetek, hiszen a játékosok messze állnak egymástól.

Gáspár Balázs, a budai Szép Juhászné Teniszklub tulajdonosa:
- Minden egészségvédelmi szempontnak igyekszünk megfelelni, fertőtlenítünk, tisztítunk rendszeresen. Ezzel együtt érezhetően megcsappant a látogatónk köre, a bérletesek is sorra mondják le az óráikat. Rengeteg az üres óra, a sátrat azonban nem tudjuk eltávolítani, mert eredetileg április közepére rendeltük a bontókat. Csaknem négy hétig áll még a fedett, ketyeg az óra, üzemeltetni kell. S azt sem tudni, mi lesz azután, hogyan szoknak vissza a teniszhez az emberek. Gondolom, nem én vagyok az egyedüli üzemeltető, aki hasonló gondokkal küszködik.

Simara János, edző:
- Átalakulnak a napjaink, kizökkenünk a megszokott menetrendből. Több a logisztika, a szervezés, mint az átlagos időszakban. Vannak, akik lemondják az edzéseket, vannak olyanok is, akik folytatni szeretnék a nehéz körülmények között is. A hirtelen jött tél is bekavart, hiszen játékosaimmal már napok óta szabadtéren gyakoroltunk, a Soroksári Tenisztanoda pályáin. A hét eleji mogorva időjárás miatt kiestek az órák, de már észnél kell lenni, szervezni a csütörtöki s az azt követő napokat, hiszen jön a jó idő, s ha nem foglalok előre, nem lesz edzéslehetőség a hét második felében esedékes remek tavaszi időben.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső