A Magyar Speciális Olimpia Szövetség szakágvezetője, Sebestyén Kata egy kérdőív kitöltésre kéri a teniszedzőket.

 A hazai értelmi fogyatékos teniszezőkért végzett munkáját támogathatják a válaszadók.

A sport öröme - Fotó: EM Soós György

 

A Testnevelési Egyetem ösztöndíjas doktoranduszaként két éve foglalkozik a téma tudományos kutatásával, ám több mint tíz éve már annak, hogy küldetéséül választotta ezt az igen nehéz, de szép feladatot.

A kérdőív hosszú, a kitöltése legalább fél órát vesz igénybe, ám a koronavírus-járvány okozta nehéz pillanatokban, amikor a teniszedzők többsége is viszonylagos tétlenségre kényszerül, s talán lesznek, akik időt szakítani erre a nemes feladatra.

A válaszadók egy nemzetközi pedagógiai tanulmány elkészítéséhez járulnak hozzá, amelynek célja azon kompetenciák felmérése, amelyek segítségével minél több értelmi fogyatékossággal élő sportoló ismerheti meg a sportágat.

A tanulmány kitöltésével a szerző arra a kérdésre is választ kap, a magyar szakemberek hogyan vélekednek az esetleges közös munkáról, az integráció igen fontos feladatáról.

"A válaszokat és a megadott adatokat, természetesen bizalmasan kezeljük és előre is nagyon köszönjük közreműködését!
Amennyiben bármilyen további információra van szüksége, a kérdőívvel kapcsolatosan vagy a kérdőív szerzőjével kapcsolatosan, úgy kérem, írjon a kata.orban.sebestyen@gmail.com e-mail címre!" 

Tárgymutató:
Speciális Olimpia – a világ legnagyobb értelmileg akadályozott embereket foglalkoztató sportszervezete
Ép értelmű sportoló – mindenki, akinek nincs vele született értelmi rendellenessége (Ön is!)
Értelmileg akadályozott –azok az emberek, akiknek vele született értelmi fogyatékossága van, általában fizikailag épek, sportmozgásra képesek.
Speciális sportoló – értelmileg akadályozott sportolók

A kérdőív:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehs6eT1TRNUbDdphXN40890P89RYlRhyrCnCEqDOKvJkqg3g/viewform?fbclid=IwAR27Stki0f5W6dL3FmrFPQyv-yn6d-OeNFOAZ2CyHwIU-LVE9Ywl7tY5CPY

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső